Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Norwegian Air τριπλασίασε τις μεταφορές επιβατών σε 18 εκατομμύρια πέρυσι σε σχέση με το 2021.

Η Σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού ολοκλήρωσε τη χρονιά με τους αριθμούς Δεκεμβρίου να αυξάνονται 41% σε περισσότερους από 1,3 εκατομμύρια επιβάτες καθώς διαχειριζόταν στόλο 64 αεροσκαφών.

Ο αερομεταφορέας ανέφερε επιστροφή υψηλής ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια και συνεχιζόμενες θετικές τάσεις κρατήσεων.

Η Norwegian Air είπε ότι ήταν πλέον σε θέση να αντισταθμίσει τα καύσιμα των αεροσκαφών τόσο για το 2023 όσο και για το 2024 χάρη στη σταθερή οικονομική της κατάσταση.

«Οι τρέχουσες αντισταθμίσεις καυσίμων, που θα διαρκέσουν έως το 2023, έχουν χτυπηθεί σε επίπεδα κάτω από τη σημερινή τιμή spot», ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία.

Ο Geir Karlsen διευθύνων σύμβουλος του αερομεταφορέα δήλωσε ότι «στα εσωτερικά ταξίδια στη Νορβηγία, ο αριθμός των επιβατών είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με τα επίπεδα πριν από την πανδημία.

Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες σε πολλές από τις πιο πολυσύχναστες ημέρες ταξιδιού που επηρέασαν την αεροπορία τόσο στις Σκανδιναβικές χώρες όσο και στην Ευρώπη, καταφέραμε να μεταφέρουμε τους επιβάτες στους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τους.

Περισσότερες από εννέα στις δέκα πτήσεις έφτασαν στην ώρα τους ή μέσα σε μία ώρα από την προγραμματισμένη ώρα άφιξής τους».

Πρόσθεσε επίσης πως «συνολικά, το 2022 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τη Νορβηγία. Μια ισχυρή ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, ιδιαίτερα για σε παραθαλάσσιους προορισμούς κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, είχε ως αποτέλεσμα ένα καλοκαίρι με ρεκόρ.

Συνεχίζουμε να βιώνουμε θετικές τάσεις κρατήσεων και οι πωλήσεις εισιτηρίων ξεπερνούν αυτή τη στιγμή τις προσδοκίες μας.

Οι πελάτες μας ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά στις εκπτώσεις του νέου έτους και εκμεταλλεύονται την καμπάνια για να σχεδιάσουν τα φετινά ταξίδια, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.»