Η Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. (NCLH) δήλωσε ότι η ζήτηση για κρουαζιέρες είναι ισχυρή, ιδιαίτερα για το 2021, παρά τη σημαντική μείωση των προσπαθειών μάρκετινγκ και την ανάγκη εκπτώσεων.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσκλησης για συζήτηση για τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, για τα οποία η NCLH ανέφερε μια αναμενόμενη απώλεια 666,4 εκατομμυρίων δολαρίων, η εταιρεία δήλωσε ότι περίπου το 70% έως το 75% των κρατήσεων του 2021 είναι νέες σε αντίθεση με τις μελλοντικές πιστώσεις κρουαζιέρας.

Και παρόλο που οι όγκοι κρατήσεων παραμένουν κάτω από τα ιστορικά επίπεδα, η NCLH’s δήλωσε ότι η θέση κράτησης του 2021 και οι τιμές βρίσκονται και οι δύο εντός ιστορικών ορίων.

Από τις 3 Αυγούστου, περίπου το 60% των επισκεπτών σε όλα τα ακυρωμένα ταξίδια ζήτησαν επιστροφή χρημάτων, αύξηση από το ελαφρώς περισσότερο από το μισό που είχε ζητήσει επιστροφές μετρητών από τις 15 Μαΐου. Ωστόσο, ο αριθμός αυτός μειώθηκε κάτω απο 40% μεταξύ 1 Αυγούστου και 30 Σεπτεμβρίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Φρανκ Ντελ Ρίο επανέλαβε τη δέσμευσή του να μην μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις κρουαζιέρες.

Δεδομένου του περιορισμένου μάρκετινγκ και της αναστολής του κλάδου, ο κ. Ντελ Ρίο είπε ότι «εκπλήσσεται με το πόσο καλά έρχονται οι κρατήσεις. Απολαμβάνουμε μια πιστή πελατειακή βάση», ενώ τόνισε ότι, παρά όλα όσα συμβαίνουν, η εταιρεία δεν έχει σημειώσει σημαντική αλλαγή στη ζήτηση δρομολογίων.