Έκθεση του Reuters ανέφερε ότι η Oman Air αποφάσισε να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην Oneworld Alliance, πρόεδρος της οποίας είναι ο Akbar Al Baker, διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways.

Η Oman Air δήλωσε ότι προσέγγισε την Qatar Airways, της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος Akbar Al Baker είναι ο πρόεδρος του ομίλου αεροπορικών εταιρειών, για καθοδήγηση κατά την υποβολή της αίτησής της.

«Καθώς η βιομηχανία ανακάμπτει από τον COVID, οι συμμαχίες των αεροπορικών εταιρειών θα είναι πιο σημαντικές από ποτέ», ανέφερε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Reuters.

“Αυτό θα μας προσφέρει εξαιρετική παγκόσμια συνδεσιμότητα, μια απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία και πιο πολύτιμες προσφορές αφοσίωσης για τους επισκέπτες μας.”

Εκπρόσωπος του Oneworld είπε ότι η συμμαχία βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε συνομιλίες με υποψήφια μέλη αλλά ότι δεν σχολιάζει συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες. Οι αεροπορικές συμμαχίες έχουν σχεδιαστεί, θεωρητικά, για να κάνουν τα ταξίδια καλύτερα.

Επιτρέποντας στους επιβάτες να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια σε πολλές αεροπορικές εταιρείες, αντί για μία μόνο, οι ταξιδιώτες μπορούν να απολαύσουν οφέλη και μίλια σε περισσότερες τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο από ό, τι εξυπηρετεί οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία και το κάνουν με τη μικρότερη δυνατή δυσκολία.

Οι αεροπορικές εταιρείες της Μέσης Ανατολής έχουν έναν νέο υποψήφιο συνεργάτη με τη μορφή μιας αεροπορικής εταιρείας που εξυπηρετεί προορισμούς παγκοσμίως.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι η κάλυψη του Oneworld στην Ασία -Ειρηνικό, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη είναι εξαιρετική. Στη Μέση Ανατολή, η Qatar Airways, η οποία θεωρείται ευρέως μία από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο με τον μεγαλύτερο αριθμό δρομολογίων.

Αλλά με τις τακτικές πτήσεις προς μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο, η Φρανκφούρτη, το Μιλάνο, η Μπανγκόκ, η Βομβάη και η Κουάλα Λουμπούρ και οι μεγάλες θέσεις, οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του αεροδρομίου (όλα παρέχονται χωρίς επιπλέον κόστος), η Oman Air έχει γίνει μια δημοφιλής επιλογή για τους ταξιδιώτες.

Το Ομάν και το Μοσχάτο έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα ως εναλλακτική λύση στο παρακείμενο Ντουμπάι, χάρη στην εκπληκτική θέα στο βουνό της περιοχής, τις υπέροχες παραλίες και τις συναρπαστικές εξορμήσεις στην έρημο.

Η αύξηση της άμεσης σύνδεσης μεταξύ του Ομάν και του υπόλοιπου πλανήτη θα ωφελήσει τη στρατηγική συμμαχία καθώς η φήμη του Ομάν ως τουριστικός προορισμός και μεταξύ των επιχειρήσεων αυξάνεται. Η προσθήκη μιας άλλης αεροπορικής εταιρείας Oneworld για να κερδίσει την ελίτ και τα μίλια δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Ωστόσο, θα πρέπει να ξεκινήσει αρκετά σύντομα.