Η Pacific Trash Association (PATA) ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη λειτουργίας του PATA Crisis Resource Center και του Tourism Recovery Monitor , μια ενοποιημένη πλατφόρμα που παρέχει αξιόπιστες και ενημερωμένες δηλώσεις πολιτικής, έγκυρες πληροφορίες και δείκτες τουρισμού από όλο τον κόσμο .

Στόχος είναι η παροχή ενός παγκόσμιου συγκεντρωτικού αξιόπιστων πληροφοριών για τους χρήστες βάσει των αναγκών τους.

Το Κέντρο Πόρων για την Κρίση PATA είναι αποτέλεσμα μιας πειραματικής ομάδας εμπειρογνωμόνων (ETF) με επικεφαλής την PATA Immediate Past Chair, Sarah Mathews, για τη συγκέντρωση γνώσεων, τη δημιουργία υποστήριξης και τη βοήθεια των μελών και των ενδιαφερόμενων φορέων σε όλο τον κόσμο σε λύσεις πρόσβασης από τις κυβερνήσεις, στην κατανόηση των προκλήσεων μέσω της έρευνας για τον αντίκτυπο των ταξιδιών.

Η κ. Mathews είπε: “Η τουριστική βιομηχανία έχει ξεπεράσει πολλά διαφορετικά είδη κρίσεων. Ωστόσο, η σημερινή πανδημία χωρίς προηγούμενο αποτελεί σοβαρή απειλή για ολόκληρη τη βιομηχανία που επηρεάζει την οικονομική διαβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με το World Travel & Tourism Council (WTTC), έως και 75 εκατομμύρια θέσεις εργασίας βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο παγκοσμίως, ενώ η απώλεια του ταξιδιωτικού και τουριστικού ΑΕΠ στην παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε 2,1 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, ένιωσα ότι ήταν κρίσιμο να συγκεντρώσουμε εμπειρογνώμονες παγκόσμιας κρίσης όπως ο Damian Cook του E-Tourism Frontiers, ο Willem Niemeijer της YAANA Ventures και ο Greg Klassen της Twenty31 για τη δημιουργία ενός μακροπρόθεσμου Κέντρου Κρίσεων. Το κέντρο θα είναι μια ενοποιημένη πηγή πληροφοριών για τις οργανώσεις ταξιδιών και του τουρισμού για την εξεύρεση λύσεων στην τρέχουσα κρίση. ”

“Ξεκινάμε με δύο βασικούς τομείς εστίασης. Το ένα είναι να στεγάσει όλες τις προσπάθειες σε όλο τον κόσμο από τις κυβερνήσεις που έχουν και παρέχουν βοήθεια, ανακούφιση και υποστήριξη στους ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας τους στο κέντρο πόρων. Δεύτερον, ζητούμε από τη βιομηχανία να ολοκληρώσει μια έρευνα επιπτώσεων στις επιχειρήσεις, προκειμένου να χρησιμοποιήσει αυτά τα αποτελέσματα για να ζητήσει περισσότερη κρατική στήριξη για τον κλάδο μας. Ενώ η σημερινή προσοχή επικεντρώνεται στο θέμα COVID-19 ως ζήτημα δημόσιας υγείας, ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μακροπρόθεσμο κέντρο πόρων για να μπορέσει η βιομηχανία να χρησιμοποιήσει όταν αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε μελλοντική κρίση. Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία είναι απίστευτα ανθεκτική και τα ταξίδια θα συνεχίσουν να εμπνέουν εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο », πρόσθεσε.

Το PTRM είναι προϊόν μιας νέας πρωτοβουλίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα ως Ερευνητική Ομάδα Εμπειρογνωμόνων (ETF), όπου τα μέλη της PATA μπορούν να προτείνουν βραχυπρόθεσμες λύσεις για να διορθώσουν τις άμεσες προκλήσεις ή να εισαγάγουν καινοτόμες και αποτελεσματικές βελτιώσεις για να βοηθήσουν την ένωση και τα μέλη να κάνουν καλύτερες επιχειρήσεις. Είμαι πολύ ευτυχής να αναλάβω ηγετικό ρόλο σε αυτό και να ενθαρρύνω τα μέλη μας να κάνουν το ίδιο και προς τα εμπρός ».

Το Κέντρο Πόρων Κρίσεων PATA και η Υπηρεσία ανάκτησης του τουρισμού συνδυάζουν αξιόπιστα δεδομένα και πληροφορίες για να βοηθήσουν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας, καθώς αντιμετωπίζουν την παρούσα κρίση.

Ο Σύνδεσμος ζητά επί του παρόντος από τις κυβερνήσεις και διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς να αναζητήσουν τη βοήθειά τους στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα πακέτα βοήθειας και ανακούφισης που είναι διαθέσιμα στις επιχειρήσεις στους αντίστοιχους προορισμούς τους.

Επιπλέον, η PATA θα προσθέσει και άλλα στοιχεία και πληροφορίες που θα είναι χρήσιμες για τους οργανισμούς καθώς αντιμετωπίζουν την τρέχουσα κατάσταση. Ενώ αυτό είναι ένας πολύ αναγκαίος πόρος, η PATA δεν μπορεί να το κάνει μόνοι της και ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις, τους εταίρους, τα μέλη και τις διεθνείς και εθνικές ενώσεις και οργανώσεις να βοηθήσουν τον Σύνδεσμο και να υποστηρίξουν αυτήν την πρωτοβουλία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Πόρων Κρίσεων και την Παρακολούθηση αποκατάστασης του τουρισμού, επισκεφτείτε τη διεύθυνση http://ptrm.pata.org/ .