Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Priceline συνεργάζεται με την Google για την ενσωμάτωση της γενετικής τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης. Στόχος είναι να βελτιώσει τις ταξιδιωτικές εμπειρίες για τους πελάτες αλλά και τις εσωτερικές λειτουργίες των εργαζομένων, καθιστώντας την την πρώτη επωνυμία της Booking Holdings που ανακοινώνει μια τέτοια ενοποίηση.

Μια άλλη επωνυμία της Booking Holdings η Kayak, δημιούργησε ένα πρόσθετο για το ChatGPT, αλλά δεν διαθέτει γενετική τεχνητή νοημοσύνη στην πλατφόρμα της.

Η αρχική ανάπτυξη της τεχνολογίας για την Priceline, σε επιτραπέζιους και κινητούς υπολογιστές, θα ξεκινήσει αυτό το καλοκαίρι και θα περιλαμβάνει ένα νέο chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που θα λειτουργεί ως εικονικός βοηθός ταξιδιού, βοηθώντας τους χρήστες στον προγραμματισμό ταξιδιών, την εξυπηρέτηση πελατών και τη δυνατότητα κράτησης μέσα στη διεπαφή συνομιλίας.

Η πλατφόρμα συνομιλίας θα παρέχει επίσης εξατομικευμένες προτάσεις ξενοδοχείων που λαμβάνουν υπόψη τις προτιμήσεις του χρήστη, όπως η εγγύτητα σε τοπικά αξιοθέατα και εστιατόρια.

Χρησιμοποιώντας το Vertex AI του Google Cloud, το νέο σύστημα θα παρέχει επίσης βελτιωμένες πληροφορίες σε έναν χάρτη που μπορεί να προβληθεί στη σελίδα λεπτομερειών κάθε ξενοδοχείου, όπως παραγωγικές περιγραφές κοντινών αξιοθέατων με τεχνητή νοημοσύνη, εποχιακές εκδηλώσεις και ανέσεις.

Το διαδικτυακό ταξιδιωτικό γραφείο θα χρησιμοποιήσει επίσης την τεχνητή νοημοσύνη για να παρέχει στους υπαλλήλους μεγαλύτερη πρόσβαση σε εσωτερικά δεδομένα και να αυτοματοποιήσει εργασίες όπως η κωδικοποίηση και η παραγωγή περιεχομένου για μάρκετινγκ αντιγράφων και εικόνων.