H Princess Cruises αίρει τα πρωτόκολλά της για τον Covid-19, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πλέον απαιτήσεις εμβολιασμού ή δοκιμών στα περισσότερα ταξίδια. Οι επισκέπτες που ταξιδεύουν με την Princess Cruises δεν θα χρειάζεται πλέον να παρέχουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Η γραμμή κρουαζιέρας άλλαξε ήδη τα πρωτόκολλά της στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν κατάργησε την ανάγκη για αποτελέσματα δοκιμών για τους εμβολιασμένους επισκέπτες. Αυτό έχει πλέον ενημερωθεί για να περιλαμβάνει μη εμβολιασμένους επισκέπτες. Τα παιδιά κάτω των πέντε ετών δεν χρειάζονται προ-ταξιδιωτικό τεστ. Η ελάχιστη ηλικία απόπλου είναι 6 μήνες ή 12 μήνες με βάση το δρομολόγιο της κρουαζιέρας.

Η αλλαγή ισχύει για όλα τα δρομολόγια που εκτελούν δρομολόγια από λιμάνια των ΗΠΑ και της Ευρώπης, εκτός από προορισμούς όπου οι κυβερνητικοί κανονισμοί, όπως η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, ενδέχεται να εξακολουθούν να έχουν τις δικές τους απαιτήσεις.

Ένας μικρός αριθμός πλοίων που η γραμμή κρουαζιέρας αποκαλεί «ταξίδια ενισχυμένων οδηγιών» συνεχίζουν επίσης να έχουν τις δικές τους απαιτήσεις εμβολιασμού και δοκιμών. Συνιστάται στους επισκέπτες να συνεχίσουν να ελέγχουν τις απαιτήσεις για την κρουαζιέρα τους πριν την κράτηση και ξανά πριν έρθει η ώρα για απόπλου.