Οι ταξιδιώτες θα μπορούν να πετούν χωρίς στάση από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο, αφού η Qantas ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη απευθείας εμπορική πτήση στον κόσμο.

Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι το ταξίδι διάρκειας 20 ωρών θα καταστεί δυνατό όταν παραλάβει δώδεκα αεροπλάνα Airbus A350-1000, τα οποία μπορούν να κάνουν περισσότερα από 10.000 μίλια χωρίς ανεφοδιασμό.

Δημιουργείται επίσης δρομολόγιο από Σίδνεϊ προς Νέα Υόρκη και τα αεροσκάφη νέας γενιάς ανοίγουν τη δυνατότητα για απευθείας πτήσεις από την Αυστραλία προς οποιαδήποτε πόλη στον κόσμο.

Τα δρομολόγια ξεκινούν στα τέλη του 2025 και θα μεταφέρουν έως και 238 επιβάτες σε τέσσερις ταξιδιωτικές κατηγορίες. Για όσους θέλουν να τεντώσουν τα πόδια τους στην πτήση μαμούθ, θα υπάρχει μια «ζώνη ευεξίας» στο κέντρο του αεροσκάφους που περιλαμβάνει ένα σνακ μπαρ και οθόνες που δείχνουν ασκήσεις κίνησης και διατάσεων.

Το τζετ σχεδιάζεται επίσης για να προσφέρει στους επιβάτες περισσότερο χώρο, αλλά το 40% των θέσεων θα είναι σε ακριβές premium καμπίνες.

Τα αεροπλάνα θα έχουν μια «ζώνη ευεξίας» με σνακ και μαθήματα διατάσεων. Η Qantas λέει ότι τα αεροπλάνα έχουν επίσης 25% λιγότερες εκπομπές CO2 ανά θέση και λιγότερο θόρυβο, και ισχυρίζεται ότι το έργο μεγάλων αποστάσεων – το οποίο αποκαλεί “Project Sunrise” – θα είναι ουδέτερο από άνθρακα από την πρώτη μέρα.

Ο αυστραλιανός αερομεταφορέας ξεκίνησε μια πτήση 17 ωρών χωρίς στάση μεταξύ Λονδίνου και Περθ το 2018, χρησιμοποιώντας αεροσκάφη Boeing Dreamliner. Η μεγαλύτερη διαδρομή στον κόσμο είναι αυτή τη στιγμή η διαδρομή από τη Νέα Υόρκη JFK προς τη Σιγκαπούρη, που εκτελείται από την Singapore Airlines, η οποία διαρκεί 18 ώρες και 50 λεπτά και διανύει μόλις 9.500 μίλια.

Η Qantas είπε επίσης ότι αγοράζει 40 νέα αεροσκάφη για εσωτερικά δρομολόγια – 20 Airbus A321XLR και 20 A220-300 – καθώς αποσύρει παλαιότερα αεροσκάφη Boeing.