Η Qantas παίζει σκληρό παιχνίδι με τις Airbus και Boeing, σχετικά με τις προτάσεις τους για τα τεράστια αεροπλάνα «Project Sunrise».
Οι δύο κατασκευαστές, έχουν επιβεβαιώσει ότι τα αεροπλάνα Boeing 777-8X και Airbus A350-100ULR, είναι κατάλληλα για να πετάξουν από το Σίδνεϊ και τη Μελβούρνη στη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.
Η Qantas όμως, θέλει να δει πιο προσιτές τιμές.
Οι τρέχουσες προτάσεις δεν το καθιστούν οικονομικά εφικτό, λέει η Qantas, παρά την υποβολή των «καλύτερων και τελικών προσφορών» τους.
“Τους ζητήσαμε να ξανασκεφτούν τις προσφορές, γιατί εξακολουθούσε να υπάρχει ένα κενό. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις απαντήσεις τους “, δήλωσε ο ο Tino La Spina, διευθύνων σύμβουλος της Qantas σε μια παρουσίαση επενδυτών.
Ο προϊστάμενος της Qantas, Alan Joyce, δήλωσε επανειλημμένα ότι το έργο θα παραιτηθεί εάν δεν λυθούν τα επιχειρηματικά θέματα.
Αυτό συνεπάγεται όχι μόνο το κόστος των νέων αεροσκαφών, αλλά και τη σύναψη νέας συμφωνίας αμοιβών και βελτιώσεων της παραγωγικότητας με τους πιλότους μεγάληων αποστάσεων.
Ο Joyce δήλωσε ότι υπάρχει «τεράστια ζήτηση» για τις απευθείας πολύωρες πτήσεις. Γι΄αυτό, η αεροπορική εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να χρεώσει ένα ασφάλιστρο περίπου 30% για μία άνετη πτήση χωρίς στάση.