Η Qantas αυξάνει τη χωρητικότητα μεταξύ Αυστραλίας και Ευρώπης το επόμενο καλοκαίρι με ένα νέο απευθείας δρομολόγιο απο το Περθ στο Παρίσι.

Περισσότερες από 75.000 επιπλέον θέσεις ετησίως θα είναι διαθέσιμες με την εκ νέου εισαγωγή των πτήσεων προς το Παρίσι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Η 17ωρη υπηρεσία Boeing 787 Dreamliner θα μειώσει περίπου τρεις ώρες από τον τρέχοντα ταχύτερο χρόνο ταξιδιού μεταξύ Περθ και Παρισιού.

Η διαδρομή θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουλίου για να συμπέσει με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

Οι πτήσεις θα εκτελούνται αρχικά τέσσερις ημέρες την εβδομάδα κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του ευρωπαϊκού καλοκαιριού, μειώνοντας σε τρεις την εβδομάδα από τα μέσα Αυγούστου 2024.

Η άφιξη νέων αεροσκαφών τους τελευταίους μήνες και οι πρόσφατες αυξήσεις στις πτήσεις θα δουν τη διεθνή χωρητικότητα του ομίλου να αυξάνεται σε πάνω από το 90% των επιπέδων πριν από την Covid μέχρι το τέλος του έτους και την πλήρη ανάκαμψη μέχρι τα μέσα του 2024.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του Ομίλου Qantas, Vanessa Hudson, δήλωσε: «Αυτή η διαδρομή ήταν στη λίστα επιθυμιών μας εδώ και λίγο καιρό και πιστεύουμε ότι οι πελάτες θα είναι τόσο ευχαριστημένοι όσο εμείς βλέποντάς τη να κυκλοφορεί σήμερα.

«Οι απευθείας πτήσεις μας προς το Λονδίνο και τη Ρώμη ήταν εξαιρετικά δημοφιλείς και το Παρίσι είναι ο επόμενος προορισμός με τις περισσότερες απαιτήσεις, επομένως γνωρίζουμε ότι η ζήτηση για αυτήν την υπηρεσία θα είναι επίσης μεγάλη.

«Μερικοί από τους πρώτους πελάτες σε αυτές τις πτήσεις θα είναι Αυστραλοί αθλητές που θα κατευθυνθούν στο Παρίσι για να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Είμαστε η μόνη αεροπορική εταιρεία που προσφέρει αυτές τις απευθείας πτήσεις αντί να περνάει ένα μέσο σημείο, επειδή η βασική αγορά που εξυπηρετούμε είναι η Αυστραλία. Η υπηρεσία μας κατά την πτήση έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

«Το πρόγραμμα που ανακοινώσαμε σήμερα θα προσθέτει περισσότερες από 75.000 θέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Ευρώπης κάθε χρόνο και θα συνεργαστούμε με την Tourism WA για να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την ευκαιρία να φέρουμε τουρίστες εδώ, γνωρίζοντας ότι οι απευθείας πτήσεις είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε ανθρώπους που αποφασίζουν πού να ταξιδέψουν».