Η Qantas ανακοίνωσε ότι εξετάζει τη χρήση εφαρμογών ψηφιακής κάρτας υγείας για να βοηθήσει στην επανάληψη ασφαλών διεθνών ταξιδιών, σύμφωνα με μια έκθεση του Simple Flying. Οι εφαρμογές smartphone CommonPass και IATA Travel Pass δοκιμάζονται στις διεθνείς πτήσεις επαναπατρισμού της αεροπορικής εταιρείας.

Η Qantas ανέστειλε όλες τις διεθνείς υπηρεσίες της στις 19 Μαρτίου πέρυσι. Έκτοτε, πραγματοποίησε μόνο πτήσεις επαναπατρισμού σε αυτό το τμήμα, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών προς το Λονδίνο. Η ηγεσία της Qantas στο παρελθόν κοινοποίησε ότι δεν περίμενε η αεροπορική εταιρεία να ξαναρχίσει οποιαδήποτε σημαντική διεθνή πτήση μεγάλων αποστάσεων πριν ξεκινήσει Η διάθεση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Qantas ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ξεκινήσει τις διεθνείς της δραστηριότητες τον Ιούλιο του 2021. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τώρα την επανεκκίνηση των τακτικών διεθνών επιβατικών υπηρεσιών στους περισσότερους προορισμούς από τις 31 Οκτωβρίου 2021.

Η αυστραλιανή κυβέρνηση έχει εφαρμόσει αυστηρούς μακροπρόθεσμους περιορισμούς στα ταξίδια. Έτσι, πριν από την επανεκκίνηση της πτήσης, η αεροπορική εταιρεία πρέπει να διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να διασφαλίσει ότι οι λειτουργίες εκτελούνται με ασφάλεια και ομαλή.

Οι λύσεις που εξετάζει η Qantas είναι οι δύο ψηφιακές εφαρμογές που θα δοκιμαστούν θα ψηφιοποιήσουν ιατρικά αρχεία, τα οποία θα βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες να δουν εάν οι άνθρωποι έχουν λάβει αρνητικά αποτελέσματα κορωνοϊού και έχουν εμβολιαστεί. Συνολικά, θα βοηθήσουν το προσωπικό του check-in να δει την κατάσταση υγείας του επιβάτη COVID-19.

Η αεροπορική εταιρεία ακολουθεί τα βήματα της Air New Zealand, η οποία άρχισε να χρησιμοποιεί την εφαρμογή IATA στη διαδρομή της από Όκλαντ προς Σίδνεϊ. Εδώ, οι επιβάτες δημιουργούν ένα ψηφιακό πορτοφόλι υγείας που συνδέεται με το ηλεκτρονικό διαβατήριό τους. Αφού έχουν δοκιμαστεί ή / και εμβολιαστεί, τα εργαστήρια θα στέλνουν με ασφάλεια δεδομένα απευθείας στην εφαρμογή. Στη συνέχεια, το σύστημα ελέγχει τις απαιτήσεις ταξιδιού έναντι των δεδομένων. Σε αυτούς που πληρούν τα πρότυπα θα δοθεί ένα πράσινο σημάδι έγκρισης για να ταξιδέψουν.

Όταν οι γενικές υπηρεσίες μεγάλων αποστάσεων ξαναρχίσουν για το Qantas, θα περάσουν περισσότερο από ενάμιση χρόνο από τη γείωση. Ως εκ τούτου, η αεροπορική εταιρεία θα εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι η επανεκκίνηση θα είναι απρόσκοπτα και με ασφάλεια.