Οι υπερβολικά μακρινές πτήσεις καθίστανται όλο και πιο συνηθισμένες. Οι αεροπορικές εταιρείες δοκιμάζουν τα όρια του δυνατού τους στο επίπεδο άνεσης των επιβατών.
Μετά την επιτυχημένη πτήση Λονδίνo – Σίδνεϊ με διάρκεια 19 ωρών, η Qantas ετοιμάζει μία ακόμα έκπληξη.

Νέοι χώροι για “κίνηση και τέντωμα”

Η αεροπορική εταιρεία θέλει να εφαρμόσει ειδικές ζώνες για “κίνηση και τέντωμα” (“move and stretch”) στο αεροσκάφος, για να βοηθήσει τους επιβάτες να…απολαύσουν τις πολύωρες πτήσεις.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους επιβάτες να έχουν χώρο τόσο στο κάθισμα όσο και να μπορούν να κινούνται μέσα στο αεροσκάφος. Κάτι που θα τους επιτρέψει να αποφύγουν διάφορα προβλήματα που δημιουργούνται με το να κάθονται στο ίδιο σημείο για πολλές ώρες.

“Γνωρίζουμε ότι οι ταξιδιώτες θέλουν χώρο για να κινηθούν. Τους ενθαρρύναμε να κάνουν ασκήσεις στην πρώτη πειραματική πτήση και απ’ ότι φαίνεται αυτό λειτούργησε θετικά, δήλωσε ο CEO της Qantas, Alan Joyce.
Θέλουμε να ενσωματώσουμε ζώνες για “κίνηση και τέντωμα” εντός του αεροπλάνου με μερικές απλές τροποποιήσεις, όπως οι υπερυψωμένες λαβές, για να επιτρέπονται και οι πιο ήπιες ασκήσεις.”

Oι πολύωρες πτήσεις εδραιώνονται στον χώρο των αερομεταφορών

Η πτήση Λονδίνο-Σίδνεϊ είχε περίπου 50 επιβάτες και πλήρωμα και πέταξε σε 11 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδονησίας, προτού διασχίσει την αυστραλιανή ακτή κοντά στον Δαρβίνο.

Η πτήση – ρεκόρ γιόρτασε κατά την προσγείωσή της στην Αυστραλία, καθώς το 2020 σηματοδοτεί τα 100 χρόνια λειτουργίας της Quantas.

Η εταιρεία δοκίμασε επίσης μια πτήση 19 ωρών και 16 λεπτών από τη Νέα Υόρκη στο Σίδνεϊ. Και το προσωπικό παρακολουθούσε με ιδιαίτερη προσοχή την υγεία των επιβατών εντός του αεροσκάφους.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι επιβάτες σηκώνονταν για ομαδικές ασκήσεις σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα.

Γιατί χρειάζεται να κάνετε διατάσεις κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Ενώ η ιδέα του να κάθεστε σε ένα σημείο και να απολαμβάνετε ταινίες είναι χαλαρωτική, είναι τελικά πολύ σημαντικό να κάνετε διατάσεις ενώ πετάτε. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις πτήσεις πολύ μακρινών αποστάσεων.
Το να κάθεστε για πολύ ώρα, μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα πόδια σας ή δυνητικά επικίνδυνο θρόμβο στο αίμα.
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποφευχθούν τα παραπάνω, είναι η κίνηση καθώς και ένα καλό ζευγάρι κάλτσες συμπίεσης.