Αφού προχώρησε στα σχέδια για να ξεκινήσει πτήσεις εξωτερικού τον Δεκέμβριο, η Qantas πρόκειται να πετάξει σε πολλούς νέους διεθνείς προορισμούς το επόμενο έτος.

“Πιθανότατα θα δοκιμάσουμε πολλά νέα δρομολόγια διεθνώς καθώς ανοίγουν ορισμένα σύνορα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Άλαν Τζόις σε μια εικονική επιχειρηματική διάσκεψη , χωρίς να δώσει συγκεκριμένους προορισμούς.

Προηγουμένως, ο Joyce ανέφερε τη Νότια Κορέα και την Ταϊβάν ως πιθανές χώρες εκκίνησης με βάση τη ζήτηση και την κατασκευή ταξιδιωτικών διαδρόμων που είναι ασφαλείς για τον Covid, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, χαμηλές εστίες κοινότητας και χαμηλές απαιτήσεις καραντίνας για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν.

Η Qantas πραγματοποιεί πτήσεις προς Σεούλ και Ταϊπέι από το 1999, συμπεριλαμβανομένης μιας εποχικής υπηρεσίας από το Μπρίσμπεϊν στη Σεούλ κατά τη διάρκεια του βόρειου χειμώνα 2005-2006.

Από τις 18 Δεκεμβρίου 2021, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει διεθνή δρομολόγια, με απευθείας πτήσεις προς τη Σιγκαπούρη, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Τόκιο, το Βανκούβερ, τα Φίτζι και τη Χονολουλού.

Αν και μέρη με «ακόμη χαμηλά ποσοστά ανοσοποίησης και υψηλά επίπεδα μόλυνσης από Covid» – όπως το Μπαλί, η Τζακάρτα και η Μανίλα – δεν θα εμφανιστούν στον χάρτη μέχρι τον Απρίλιο του 2022, πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ και το Σαν Φρανσίσκο και το Ντάλας/Φορθ Γουόρθ θα εμφανιστούν.

Μετά από διετή παύση, το Airbus A380 θα πετάξει τη διαδρομή Σίδνεϊ-Λος Άντζελες τον Ιούλιο του 2022 και το δρομολόγιο Σίδνεϊ-Σιγκαπούρη-Λονδίνο τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, ο Joyce δήλωσε ότι θέλει να επανεξετάσει την ιδέα των συνεχών πτήσεων «Project Sunrise» που συνδέουν το Σίδνεϊ με το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη λόγω της πανδημίας.

Για την ολοκλήρωση αυτών των μαραθωνίων 18-20 ωρών, η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν ολοκαίνουργιο στόλο αεροσκαφών εξαιρετικά μεγάλης εμβέλειας Airbus A350-1000 εξοπλισμένα με επιπλέον δεξαμενή καυσίμου.

Υπογράμμισε επίσης ότι η αεροπορική εταιρεία θα μετέφερε μόνο επιβάτες που είχαν κάνει όλα τα απαιτούμενα εμβόλια σε εξωτερικές πτήσεις.

Σύμφωνα με τον Joyce, η καραντίνα για τους ανθρώπους που επιστρέφουν στην Αυστραλία είναι το πιο πιεστικό πρόβλημα. Θέλει οι άνθρωποι να μπορούν να απομονωθούν στο σπίτι πριν επιστρέψουν αρνητικό τεστ και όχι σε ξενοδοχείο.