Το ανεβοκατέβασμα των “κουρτινών” στα παράθυρα των αεροσκαφών είναι μία οικεία “συνήθεια” για τους συχνούς ταξιδιώτες.

Η Qantas όμως έρχεται να την αλλάξει αυτή τη συνήθεια καθώς λανσάρει παράθυρα που θα επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να κοιμούνται πολύ πιο εύκολα κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης πτήσης.

Τα 787-9 Dreamliners, που θα ενταχθούν στον στόλο της αεροπορικής εταιρείας, διαθέτουν παράθυρα που με το πάτημα ενός κουμπιού ρυθμίζουν πόσο φως θα περνάει από αυτά.

Τα Dreamliners θα χρησιμοποιηθούν για πτήσεις μεταξύ Μελβούρνης-Λος Άντζελες από τον Δεκέμβριο και Περθ-Λονδίνου από τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Ο σχεδιαστής της Boeing Company Rachelle Ν. Ornan-Stone ανέφερε στα ΜΜΕ πως τα ηλεκτρονικά αυτά παράθυρα θα έχουν «πέντε επίπεδα φωτοσκίασης».

«Στα πιο σκοτεινά επίπεδα θα μπορείτε να κοιμηθείτε πολύ άνετα, αλλά θα είστε ακόμα σε θέση να κοιτάξετε έξω», είπε ο Ornan-Stone.

Όχι μόνο οι επιβάτες που θα κάθονται δίπλα στο παράθυρο αλά και οι αεροσυνοδοί θα έχουν τον έλεγχο της φωτεινότητας και θα μπορούν να κάνουν προσαρμογές.

Η Qantas έχει παραγγείλει οκτώ αεροπλάνα που είναι πλήρως εξοπλισμένα με τα συγκεκριμένα παράθυρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τεχνολογία για την εξασθένηση του φωτός στα παράθυρα υπάρχει ήδη σε ορισμένες άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Πηγή : www.airnews.gr