Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Qatar Airways είναι ο πρώτος αερομεταφορέας στον κόσμο που πραγματοποίησε συναλλαγή άνθρακα (ACE) μέσω του Clearing House (ICH), της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (IATA). 

Το ACE είναι μια κεντρική αγορά της IATA. Εκεί, οι αεροπορικές εταιρείες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη της αεροπορίας μπορούν να ανταλλάσσουν μονάδες μείωσης των εκπομπών CO2. Με στόχο την συμμόρφωση ή την εθελοντική αντιστάθμιση.

Η ACE προσφέρει την υψηλότερη διαφάνεια

Με ένα ασφαλές και εύκολο στη χρήση περιβάλλον συναλλαγών, η ACE προσφέρει την υψηλότερη διαφάνεια. Τόσο στην τιμή όσο και στη διαθεσιμότητα μονάδων μείωσης των εκπομπών.
Παράλληλα, απλοποιεί τη διαδικασία πρόσβασης των αερομεταφορέων στις αγορές άνθρακα για την επίτευξη των στόχων τους για απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα.

Η IATA και η Qatar Airways φτάνουν σε ένα ακόμη ορόσημο που ενθαρρύνει τις αγορές να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κλάδου των αερομεταφορών.

Ευκαιρίες απλούστευσης των διαδικασιών επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος αντιστάθμισης

Αυτή η πρωτοβουλία δίνει ευκαιρίες για απλούστευση των διαδικασιών για τη διασφάλιση της επιτυχούς εφαρμογής του προγράμματος αντιστάθμισης. Καθώς και μείωσης άνθρακα για τη διεθνή αεροπορία (CORSIA) που εγκρίθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Υποστηρίζει επίσης την επιτυχή εφαρμογή των εθελοντικών προγραμμάτων αντιστάθμισης.

Πρόσφατα, η IATA ενέκρινε ένα ψήφισμα για την παγκόσμια βιομηχανία αερομεταφορών να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050.

Σύμφωνα με τη μακροχρόνια προσέγγιση για τη διαχείριση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής της αεροπορίας, το ψήφισμα καλούσε επίσης τις κυβερνήσεις να υποστηρίξουν την CORSIA και να συντονίσουν τα μέτρα πολιτικής για αποφύγετε ένα συνονθύλευμα περιφερειακών, εθνικών ή τοπικών μέτρων.

Η Qatar Airways και η IATA, μαζί με τα ενδιαφερόμενα μέρη του κλάδου εργάζονται από κοινού προκειμένου να επιτύχουν συλλογικά τους στόχους του κλάδου για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές.

Το Aviation Carbon Exchange (ACE), είναι μια πλατφόρμα διαπραγμάτευσης πιστώσεων άνθρακα. Υποστηρίζεται από την CBL Markets, έναν όμιλο Xpansiv CBL Holding (XCHG).