Η Qatar Airways επέκτεινε τη συμφωνία κοινού κωδικού της με την JetBlue, προσφέροντας στους επιβάτες της JetBlue επιλογές ταξιδιού μεταξύ των ΗΠΑ και 11 νέων προορισμών, σε οκτώ διαφορετικές χώρες σε όλη την Αφρική και την Ασία μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Hamad της Ντόχα.

Νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν Άκρα, Αντίς Αμπέμπα, Αλεξάνδρεια, Μπανγκόκ, Κάιρο, Ντενπασάρ, Χαράρε, Τζακάρτα, Χαρτούμ, Πουκέτ και Βίντχουκ. Αυτές οι 11 νέες αγορές θα προστεθούν στους 13 υπάρχοντες προορισμούς κοινού κωδικού που είναι ήδη διαθέσιμοι στους πελάτες της JetBlue στο δίκτυο της Qatar Airways στην Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Αυτό βασίζεται στη συνεργασία των αεροπορικών εταιρειών που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2011. Οι επιβάτες της Qatar Airways επωφελούνται ήδη από την πρόσβαση σε περισσότερους από 50 προορισμούς στο δίκτυο της JetBlue, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να κάνουν κράτηση για ταξίδια στα εκτεταμένα δρομολόγια της JetBlue μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Qatar Airways, Akbar Al Baker, δήλωσε: «Η Qatar Airways είναι ενθουσιασμένη που φέρνει τη συνεργασία μας με τη JetBlue στο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυό μας, προσφέροντας στους επιβάτες απρόσκοπτη συνδεσιμότητα σε περισσότερους από 150 προορισμούς παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων προορισμών σε όλη την Αφρική και την Ασία. Για περισσότερο από μια δεκαετία, η JetBlue είναι ένας εξαιρετικός συνεργάτης και καθώς συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τους δεσμούς μας, δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες αβίαστες συνδέσεις και απαράμιλλη εξυπηρέτηση.

«Μαζί με την Qatar Airways, συνδέουμε περισσότερους πελάτες με περισσότερους εξαιρετικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα τους προσφέρουμε κορυφαίες εμπειρίες στον κλάδο και στις δύο αεροπορικές μας εταιρείες», δήλωσε ο Robin Hayes, Διευθύνων Σύμβουλος της JetBlue. «Η Qatar Airways είναι ήδη ένας από τους κορυφαίους συνεργάτες μας για τη σύνδεση πελατών σε ολόκληρη την Αμερική με το παγκόσμιο δίκτυό της, γι’ αυτό συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη σχέση μας και να προσφέρουμε στους ταξιδιώτες μια ποικιλία νέων ταξιδιωτικών επιλογών».

Μαζί με τους διευρυμένους προορισμούς, οι πελάτες θα απολαμβάνουν επίσης βελτιώσεις που συνδέουν τα προγράμματα πιστότητας των μεταφορέων. Τα μέλη του Privilege Club και του TrueBlue επωφελούνται από τη δυνατότητα να συγκεντρώνουν πόντους Privilege Club Avios ή TrueBlue ως μέρος αυτής της συμφωνίας κοινής χρήσης κωδικού. Στο μέλλον, αυτά τα οφέλη θα επεκταθούν με τη δυνατότητα εξαργύρωσης πόντων σε πτήσεις οποιουδήποτε αερομεταφορέα