H Qatar Airways ξεκίνησε τη νέα της υπηρεσία προς τη Σαντορίνη (JTR) και των πτήσεων προς τη Μύκονο (JMK).

h πρώτη πτήση από τη Ντόχα στη Σαντορίνη την Τρίτη 7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος A320 με 12 θέσεις στην Business Class και 132 θέσεις στην Οικονομική Θέση και έγινε δεκτή από ανώτερα στελέχη της Fraport Greece καθώς το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης για πρώτη φορά.

Η αεροπορική εταιρεία σηματοδότησε την περίσταση δημιουργώντας ένα εξατομικευμένο μενού φαγητού κατά την πτήση, σχεδιασμένο για να αγκαλιάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, με ειδικά διακοσμημένα μαχαιροπίρουνα για όλους τους επιβάτες και μια εικονογραφημένη κάρτα μενού για πελάτες Business Class. Στους επιβάτες δόθηκαν επίσης εορταστικά cupcakes για να τιμήσουν την περίσταση.

Ο νησιωτικός προορισμός ενώνει την Αθήνα και τη Μύκονο για να γίνει η τρίτη ελληνική πύλη που εξυπηρετείται από τον εθνικό αερομεταφορέα του Κράτους του Κατάρ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker , δήλωσε: «Τα ελληνικά νησιά αποτελούν κορυφαίο τουριστικό προορισμό και σημαντική αγορά για την Qatar Airways. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από όλο το δίκτυό μας για πτήσεις προς τη Σαντορίνη, ειδικά στον τομέα της αναψυχής. Δεσμευόμαστε να προσφέρουμε στους επιβάτες μας όσο το δυνατόν περισσότερες απρόσκοπτες επιλογές σύνδεσης μίας στάσης. Είμαι βέβαιος ότι οι επισκέπτες από τη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Αυστραλία και την Αμερική θα χαρούν να εξυπηρετηθεί η Σαντορίνη από την αεροπορική μας εταιρεία».

Ο κ. Alexander Zinell, Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece δήλωσε: «Αισθανόμαστε τιμή που η Qatar Airways έχει συμπεριλάβει τη Σαντορίνη στο δίκτυό της και επεκτείνει την παρουσία της στα αεροδρόμια της Fraport Greece. Η Ελλάδα προσφέρει στον κόσμο μερικούς πραγματικά εμβληματικούς προορισμούς διακοπών και η Qatar Airways κάνει πλέον τη Σαντορίνη προσβάσιμη από πολλές νέες αγορές μέσω του κόμβου της Ντόχα. Το προϊόν 5 αστέρων της Qatar Airways ταιριάζει απόλυτα με την εξαιρετική Σαντορίνη. Η ταξιδιωτική εμπειρία έχει αναβαθμιστεί περαιτέρω καθώς ο ολοκαίνουργιος τερματικός σταθμός του αεροδρομίου της Σαντορίνης έχει πλέον ολοκληρωθεί. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Qatar Airways και τους συνεργάτες μας, προσφέροντας εξαιρετικά αποδοτικές λειτουργίες αεροδρομίου και εμπειρία επιβατών αντάξια της επωνυμίας της Σαντορίνης».

Οι εποχικές πτήσεις προς τη Μύκονο ξεκίνησαν ξανά στις 3 Ιουνίου, με τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις, και οι πτήσεις προς την Αθήνα αυξήθηκαν σε διπλάσια ημερήσια υπηρεσία, προσφέροντας περισσότερες επιλογές τόσο για επαγγελματίες όσο και για επιβάτες αναψυχής.

Με τις τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Σαντορίνη, οι επιβάτες μπορούν πλέον να απολαμβάνουν απρόσκοπτη σύνδεση με περισσότερους από 150 προορισμούς στο εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας μέσω του καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο, του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamad, που συνδέεται με δημοφιλείς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αυστραλία. Η βελτιωμένη συνδεσιμότητα σημαίνει ότι οι πελάτες μπορούν να φύγουν από την Αυστραλία την Παρασκευή το βράδυ και να φτάσουν στη Σαντορίνη μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.