Η Qatar Airways ανακοινώνει ότι έχει παραδώσει τρία ακόμη αεροσκάφη Airbus A350-1000, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως του μεγαλύτερου χειριστή αεροσκαφών Airbus A350 με 52 στο στόλο της.

Και τα τρία A350-1000 είναι εξοπλισμένα με την πολυβραβευμένη θέση Business Class της αεροπορικής εταιρείας Qsuite και θα λειτουργούν σε στρατηγικές διαδρομές μεγάλων αποστάσεων προς την Αφρική, την Αμερική, την Ασία-Ειρηνικό και την Ευρώπη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, κ. Akbar Al Baker , δήλωσε: «Η Qatar Airways είναι μία από τις λίγες παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες που δεν σταμάτησαν ποτέ να πετούν σε όλη αυτή την κρίση. Ως μία από τις μόνες αεροπορικές εταιρείες που συνεχίζουν να παραδίδουν νέα αεροσκάφη αυτή τη στιγμή, η στρατηγική μας επένδυση σε μοντέρνα, αποδοτικά καύσιμα αεροσκάφη δίδυμων κινητήρων μας επέτρεψε να συνεχίσουμε να πετάμε με 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους στο σπίτι με περισσότερες από 37.000 πτήσεις από την αρχή της πανδημίας. Λόγω του αντίκτυπου του COVID-19 στην ταξιδιωτική ζήτηση, θα συνεχίσουμε να πετάμε πιο πράσινα και εξυπνότερα διατηρώντας το στόλο μας Airbus A380 γειωμένο, καθώς δεν είναι εμπορικά ή περιβαλλοντικά δικαιολογημένο να λειτουργούμε τόσο μεγάλα αεροσκάφη στην τρέχουσα αγορά.

«Οι επιβάτες με περιβαλλοντική συνείδηση ​​μπορούν να ταξιδεύουν με τη διαβεβαίωση ότι η Qatar Airways παρακολουθεί συνεχώς την αγορά για να εκτιμήσει τόσο τη ζήτηση επιβατών όσο και φορτίου για να διασφαλίσει ότι λειτουργεί τα πιο αποδοτικά αεροσκάφη σε κάθε διαδρομή. Αντί να αναγκάζεται να πετάξει αεροσκάφη μεγάλου μεγέθους λόγω περιορισμένων επιλογών αεροσκαφών, μειώνοντας την ευελιξία για τους επιβάτες να ταξιδεύουν όταν θέλουν, η Qatar Airways διαθέτει μια ποικιλία βιώσιμων αεροσκαφών από τα οποία μπορεί να επιλέξει να προσφέρει περισσότερες πτήσεις με τη σωστή χωρητικότητα σε κάθε αγορά. Οι επιβάτες μπορούν επίσης να βασίζονται στην αεροπορική εταιρεία μας να λειτουργεί ένα ειλικρινές πρόγραμμα πτήσεων με τον μικτό στόλο μας, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διατηρούμε υπηρεσίες και να αναβαθμίζουμε ή να υποβαθμίζουμε το μέγεθος των αεροσκαφών ανάλογα με τη ζήτηση των επιβατών. “