Η Qatar Airways ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση πρόσφατα ότι θα προσφέρει δωρεάν φορητούς υπολογιστές στους επιβάτες της business class στις πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια προσπάθεια να «παρακάμψει» την απαγόρευση των ΗΠΑ στις ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από κινητό.

Σε δήλωσή του, ο αερομεταφορέας του Κατάρ ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να προσφέρει ένα «δανεικό laptop» σε όσους ταξιδεύουν σε business class.

Οι υπολογιστές θα παραδίσονται στους επιβάτες που θα έχουν προορισμό τις ΗΠΑ από την πύλη αναχώρησης τους, λίγο πριν την επιβίβαση, αναφέρει η Qatar Airways.

«Με την παροχή αυτής της υπηρεσίας μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι επιβάτες μας σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται, ενώ ταξιδεύουν», δήλωσε ο CEO της εταιρείας, Akbar Al-Baker.

Μια παρόμοια πρωτοβουλία εξετάζεται από την Emirates, η οποία επίσης επηρεάζεται από την απαγόρευση των ΗΠΑ.

Η Etihad Airways εν τω μεταξύ ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν wi-fi και tablet στην Πρώτη και την Business Class στους επιβάτες με προορισμό τις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από την κίνηση της Ουάσιγκτον νωρίτερα αυτό το μήνα να απαγορεύσει τις ηλεκτρονικές συσκευές μεγαλύτερες από κινητά τηλέφωνα στις απευθείας πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες από 10 αεροδρόμια σε επτά χώρες της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας.

Μια παρόμοια απαγόρευση έχει επιβληθεί και από τη Βρετανία, αλλά σε αυτή εξαιρούνται ορισμένες από τις αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Qatar Airways.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι το μέτρο είχε ως στόχο να αποτρέψει πιθανές επιθέσεις σε αεροσκάφη με μικρούς εκρηκτικούς μηχανισμούς κρυμμένους σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης.

Πηγή : www.airnews.gr