Η Qatar Airways συνεχίζει να είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος αερομεταφορέας που συνδέει την Αφρική, λειτουργώντας ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αξιόπιστα δίκτυα στην περιοχή.

Έχοντας γίνει ο μεγαλύτερος διεθνής αερομεταφορέας κατά τα πρώτα στάδια της πανδημίας, η αεροπορική εταιρεία έχει εφαρμόσει τις ασυναγώνιστες γνώσεις της σχετικά με τις παγκόσμιες ροές επιβατών και τις τάσεις κρατήσεων για να ανοικοδομήσει το δίκτυο της Αφρικής σε 23 προορισμούς και περισσότερες από 100 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Qatar Airways, κύριος Akbar Al Baker , δήλωσε:

“Είμαστε περήφανοι που είμαστε ο κορυφαίος διεθνής αερομεταφορέας που συνδέει την Αφρική με την Ασία-Ειρηνικό, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ, προσφέροντας πιο ευέλικτες ταξιδιωτικές επιλογές και ένα παγκόσμιο δίκτυο πτήσεων στις οποίες μπορούν να βασίζονται επιβάτες, εμπορικοί και επιχειρηματικοί εταίροι. Έχοντας ξεκινήσει τρεις νέους προορισμούς στην Αφρική με την Abuja, την Accra και τη Luanda να ενώνουν το δίκτυό μας το 2020, συνεχίζουμε να αποδεικνύουμε τη δέσμευσή μας στην περιοχή προσθέτοντας νέες διαδρομές και αυξάνοντας σταθερά τις συχνότητες σε ολόκληρη την ήπειρο. Με την επανέναρξη της Αλεξάνδρειας και του Καΐρου, θα πραγματοποιούμε περισσότερες από 100 εβδομαδιαίες πτήσεις από και προς την Αφρική με συνδέσεις μέσω του καλύτερου αεροδρομίου στη Μέση Ανατολή, του Διεθνούς Αεροδρομίου Hamad, στο παγκόσμιο δίκτυο περισσότερων από 120 προορισμών”.

Σύμφωνα με τη σταθερή ανοικοδόμηση του δικτύου της στην Αφρική, η Qatar Airways σχεδιάζει να αυξήσει τις συχνότητες στους ακόλουθους προορισμούς:

Αλεξάνδρεια (δύο εβδομαδιαίες πτήσεις συνεχίστηκαν στις 25 Ιανουαρίου)
Κάιρο (έως και 16 εβδομαδιαίες πτήσεις συνεχίστηκαν στις 18 Ιανουαρίου)
Κέιπ Τάουν (αύξηση σε πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις από την 1η Φεβρουαρίου)
Καζαμπλάνκα (αυξήθηκε σε πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 21 Ιανουαρίου)
Ντάρμπαν (αύξηση σε τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 14 Φεβρουαρίου)
Γιοχάνεσμπουργκ (αύξηση σε 18 εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 26 Ιανουαρίου)
Μαπούτο (αύξηση σε τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 14 Φεβρουαρίου)
Τύνιδα (αυξήθηκε σε πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις από τις 24 Ιανουαρίου)

Ο εθνικός αερομεταφορέας του Κράτους του Κατάρ συνεχίζει να ανοικοδομεί το δίκτυό του, το οποίο βρίσκεται σήμερα σε περισσότερους από 120 προορισμούς με σχέδια να αυξηθεί σε πάνω από 130 έως το τέλος Μαρτίου 2021

Η Qatar Airways έχει γίνει η πρώτη παγκόσμια αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που πέτυχε το διάσημο 5-Star COVID-19 Airline Safety Rating από τον διεθνή οργανισμό αξιολόγησης αεροπορικών μεταφορών, Skytrax. Αυτό ακολουθεί την πρόσφατη επιτυχία της HIA ως το πρώτο αεροδρόμιο στη Μέση Ανατολή και την Ασία που έλαβε βαθμολογία ασφάλειας αεροδρομίου Skytrax 5 αστέρων COVID-19. Αυτές οι αναγνωρίσεις παρέχουν διαβεβαίωση στους επιβάτες σε όλο τον κόσμο ότι τα πρότυπα υγείας και ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών υπόκεινται στα υψηλότερα δυνατά πρότυπα επαγγελματικού, ανεξάρτητου ελέγχου και αξιολόγησης.

Για πλήρεις λεπτομέρειες όλων των μέτρων που έχουν εφαρμοστεί επί του σκάφους και στο HIA, επισκεφθείτε τη διεύθυνση qatarairways.com/safety.

Οι επιβάτες μπορούν να κάνουν κράτηση πτήσεων με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι η Qatar Airways προσφέρει απεριόριστες αλλαγές ημερομηνίας και επιστροφές χωρίς χρέωση για όλα τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί πριν από τις 30 Απριλίου 2021, για ταξίδια που έχουν ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η κορυφαία ευέλικτη πολιτική κρατήσεων της εταιρείας μεταφορών παρέχει επίσης μόνιμη δυνατότητα ανταλλαγής εισιτηρίων για ταξιδιωτικό κουπόνι με 10% επιπλέον αξία για όλους τους πελάτες που κάνουν κράτηση ταξιδιού μέσω του qatarairways.com. Για πλήρεις όρους και προϋποθέσεις επισκεφθείτε τη διεύθυνση qatarairways.com/Flexibility.