Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το ξενοδοχείο Mansard Riyadh της Radisson Collection στο Ριάντ βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία στη βόρεια γειτονιά του Ar Rabi.

Μια περιοχή που προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε εμπορικά κέντρα, καφέ και επιλογές για φαγητό. Είναι σε μικρή απόσταση από την επιχειρηματική συνοικία King Abdullah -στην καρδιά του Ριάντ- που μόλις ανοίξει θα είναι ένα βιώσιμο οικονομικό κέντρο με έναν συνδυασμό δημόσιων χώρων, λιανικής, κατοικιών και εμπορικών κτιρίων.

Το όνομα του ξενοδοχείου προέρχεται από την ξεχωριστή γραμμή της γαλλικής οροφής Mansard, σχεδιασμένη ως φόρο τιμής στο χαρακτηριστικό παριζιάνικο στιλ Haussmann των μέσων του 1800 και παραπέμπει σε εικόνες των μεγαλοπρεπών κτιρίων που πλαισιώνουν τις μοντέρνες λεωφόρους του Παρισιού.

 

Το ξενοδοχείο προσφέρει 191 όμορφα σχεδιασμένα δωμάτια, εξυπηρετούμενα διαμερίσματα και διώροφες βίλες σχεδιασμένες με διακριτικές χρωματικές πινελιές του μπλε και του μπεζ που συνδυάζονται με τους εσωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, δημιουργώντας μια ήρεμη και διαχρονική ατμόσφαιρα για τους επισκέπτες.
Οι διάδρομοι είναι γεμάτοι με σύγχρονα έργα του τοπικού καλλιτέχνη Mishal Saad Alzaid.

Το σκηνικό με το μοντέρνο ντιζάιν των δωματίων, τα έπιπλα και οι ταπετσαρίες συνθέτουν μια αίσθηση διαχρονικής κομψότητας.

Η διακριτική αλλά πολυτελής σουίτα ρετιρέ τριών υπνοδωματίων έχει σχεδιαστεί κομψά με σύγχρονες λεπτομέρειες, δάπεδα από μασίφ ξύλο και κομψά υφάσματα.

Η ρετιρέ σουίτα αποτελείται από ένα μεγάλο υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο, τρία ευρύχωρα υπνοδωμάτια, σαλόνι, κουζίνα και τραπεζαρία που μπορεί να φιλοξενήσει έως οκτώ άτομα.

Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στη μπανιέρα με υδρομασάζ της σουίτας που περιβάλλεται από μαρμάρινο δάπεδο, ιταλικά φινιρίσματα και διπλούς νιπτήρες.

Οι διώροφες duplex βίλες με επιφάνεια έως και 230 τ.μ. έχουν πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, σαλόνι, κουζινέτα και τραπεζαρία με τραπέζι για έξι άτομα.
Στον δεύτερο όροφο, διαθέτουν τρία ευρύχωρα και κομψά υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο.

Τα ονόματα των βιλών αναφέρονται στις μεγάλες πλατείες του Παρισιού, όπως η Vendôme, το Concorde και η Opéra.