Η Reliance Industries (RIL) δήλωσε ότι η θυγατρική της που ανήκει εξ ολοκλήρου στην εταιρεία Reliance Industrial Investments and Holdings Limited (RIIHL) υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση του 73,37% των μετοχών του Mandarin Oriental New York, ενός από τα premium πολυτελή ξενοδοχεία στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η RIIHL θα αποκτήσει ολόκληρο το εκδοθέν μετοχικό κεφάλαιο της Columbus Centre Corporation (Cayman), μιας εταιρείας που έχει συσταθεί στις Νήσους Κέιμαν και έμμεσου ιδιοκτήτη του 73,37% των μετοχών της Mandarin Oriental New York, έναντι τίμημα μετοχικού κεφαλαίου περίπου 98,15 $ εκατομμύρια.

«Το κλείσιμο της συναλλαγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Μαρτίου 2022 και υπόκειται σε ορισμένες συνήθεις ρυθμιστικές και άλλες εγκρίσεις και στην ικανοποίηση ορισμένων άλλων όρων», δήλωσε η RIL σε μια κατάθεση ανταλλαγής. Η εξαγορά, είπε, θα προσθέσει στο καταναλωτικό αποτύπωμα και τη φιλοξενία του ομίλου που έχει ήδη επενδύσεις στην EIH Ltd (Oberoi Hotels), Stoke Park Limited στο Ηνωμένο Βασίλειο και αναπτύσσει ένα υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο, ξενοδοχείο και διαχειρισμένες κατοικίες στο BKC Mumbai.

«Το Mandarin Oriental New York ιδρύθηκε το 2003 και είναι ένα εμβληματικό πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στο 80 Columbus Circle, ακριβώς δίπλα στο παρθένο Central Park και το Columbus Circle. Έχει παγκόσμια αναγνώριση και έχει κερδίσει πολλά βραβεία με επιρροή, όπως το AAA Five Diamond Hotel, το Forbes Five Star Hotel και το Forbes Five Star Spa, μεταξύ άλλων», ανέφερε η κατάθεση. Τα έσοδα της Mandarin Oriental New York ανήλθαν σε 115 εκατομμύρια δολάρια το 2018, 113 εκατομμύρια δολάρια το 2019 και 15 εκατομμύρια δολάρια το 2020.

Η εταιρεία υπό την ηγεσία του Mukesh Amabni είπε επίσης ότι εάν οι άλλοι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου επιλέξουν να συμμετάσχουν στη συναλλαγή πώλησης, η RIIHL θα αποκτούσε το υπόλοιπο 26,63% με βάση την ίδια αποτίμηση που χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση του έμμεσου μεριδίου 73,37% .