Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο νέος τερματικός σταθμός στο Γκάλβεστον (Τέξας) του Royal Caribbean Group, που ανοίγει στις 9 Νοεμβρίου, θα είναι ο πρώτος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας που θα παράγει το 100% της απαιτούμενης ενέργειας μέσω ηλιακών συλλεκτών.
Αυτό καθιστά το τερματικό, την πρώτη εγκατάσταση LEED Zero Energy στον κόσμο.

«Είμαστε επικεντρωμένοι στην καινοτομία σε όλες τις πτυχές της εταιρείας μας, ειδικά στο έργο μας για την προώθηση της βιωσιμότητας στις κοινότητες που επισκεπτόμαστε, δήλωσε ο Jason Liberty, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Royal Caribbean Group.

Εκτιμούμε βαθιά τόσο τους ωκεανούς που ταξιδεύουμε όσο και τις κοινότητες που επισκεπτόμαστε και δραστηριοποιούμαστε.
Τα σύγχρονα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και ανάπτυξης στον τερματικό σταθμό μας στο Γκάλβεστον θα λειτουργήσουν στην υπηρεσία και των δύο».

Ο νέος τερματικός σταθμός κρουαζιέρας στο λιμάνι του Γκάλβεστον θα είναι ο πρώτος στο Τέξας με πιστοποίηση LEED Gold, μια κορυφαία στον κλάδο πιστοποίηση που αναμένεται να ληφθεί εντός των δύο πρώτων τριμήνων του 2023.

Για την ανάπτυξη του ο Όμιλος Royal Caribbean προσέγγισε στρατηγικές σχεδιασμού που ευθυγραμμίζονται με τους ολιστικούς περιβαλλοντικούς του στόχους. Εστιάζονται στην προώθηση της ανάπτυξης βιώσιμων υποδομών καθώς και τη στρατηγική απαλλαγής από τον άνθρακα Destination Net Zero.

Οι στρατηγικές σχεδιασμού

Βελτιωμένη βιωσιμότητα στις κατασκευές

Το έργο έδωσε προτεραιότητα στη χρήση υλικών που παράγουν λιγότερο άνθρακα με βάση την ενέργεια που χρησιμοποιείται και τη διαδικασία μεταφοράς.

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, η ομάδα έχει εκτρέψει το 75% των απορριμμάτων της από τους χώρους υγειονομικής ταφής.

Ελαχιστοποίηση των εσωτερικών πηγών ρύπανσης μέσω της εγκατάστασης υλικών με χαμηλή ή μηδενική περιεκτικότητα σε πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs) και ενισχυμένα μέσα φιλτραρίσματος αέρα, με έμφαση στη θερμική άνεση και τον έλεγχο των επιβατών.

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μείωση άνθρακα

Ο τερματικός σταθμός θα βασίζεται σε φωτοβολταϊκά ηλιακά πάνελ επιφάνειας 30.000 τετραγωνικών ποδιών, επιτρέποντας την αυτάρκη χρήση ενέργειας από το λιμάνι.
Οποιαδήποτε εναπομένουσα ενέργεια που δεν χρησιμοποιείται από το τερματικό θα αποστέλλεται στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι εκπομπές άνθρακα αντισταθμίζονται με την αγορά πιστώσεων άνθρακα.

Περιφερειακά και παγκόσμια περιβαλλοντικά οφέλη

Τα υλικά και η επιλογή κατασκευής συμβάλλουν στη μείωση του «φαινόμενου θερμικής νησίδας» στην περιοχή Galveston, μια περιοχή που αντιμετωπίζει υψηλότερες θερμοκρασίες από τις απομακρυσμένες περιοχές λόγω ενός υπερδιεγερμένου ενεργειακού δικτύου.

Εφαρμόστε στρατηγικές για τη μείωση της ρύπανσης από τον εξωτερικό φωτισμό, που μπορεί να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων στον νυχτερινό ουρανό και στη γύρω κοινότητα.

Συνδεσιμότητα κοινότητας

Προσφέροντας εγκαταστάσεις ποδηλάτων και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικής ενέργειας, το έργο προωθεί εναλλακτικά μέσα μεταφοράς για επισκέπτες και προσωπικό από τη γύρω κοινότητα, μειώνοντας τις εκπομπές άνθρακα που σχετίζονται με τις μεταφορές.

Καθώς το λιμάνι του Galveston αυξάνει τους σταθμούς φόρτισης Electric Vehicles (EV), ο τερματικός σταθμός της Royal Caribbean International, T10, θα παρέχει υποδομή για τη μελλοντική εγκατάσταση οκτώ σταθμών φόρτισης EV στο χώρο στάθμευσης του.

Η 4η εγκατάσταση της εταιρείας κρουαζιέρας με πιστοποίηση LEED

Ο τερματικός σταθμός Galveston σηματοδοτεί την τέταρτη εγκατάσταση της εταιρείας κρουαζιέρας με πιστοποίηση LEED και την πρώτη της πιστοποίηση Gold.

Τα προηγούμενα έργα περιλαμβάνουν το Terminal A στο λιμάνι του Μαϊάμι, την πανεπιστημιούπολη του Σπρίνγκφιλντ του Όρεγκον και το Innovation Lab στα εταιρικά κεντρικά γραφεία της Royal Caribbean Group στο Μαϊάμι.

Ο τερματικός σταθμός Galveston Cruise των 125 εκατομμυρίων δολαρίων, 161.334 τετραγωνικών ποδιών διευρύνει σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στο λιμάνι, αυξάνοντας την ικανότητα της γραμμής κρουαζιέρας να φιλοξενεί έως και 630.000 επισκέπτες ετησίως.

Τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού θα σηματοδοτήσουν την πρώτη φορά που το λιμάνι του Γκάλβεστον θα καλωσορίσει το σήμα Oasis Class (μια κατηγορία 5 κρουαζιερόπλοιων) της Royal Caribbean International, με την άφιξη του Allure of the Seas  -από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο- και την πρώτη φορά που η εταιρεία φέρνει τη διαδικασία άφιξης και αναχώρησης χωρίς τριβές στο Τέξας.