Η Ryanair αποκάλυψε ότι η “ξαφνική κάμψη” στις χριστουγεννιάτικες κρατήσεις την ώθησε να περικόψει τις πτήσεις του Ιανουαρίου και να καταγράψει ετήσιες απώλειες υπερδιπλάσιες από αυτές που αναμενόταν.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Δουβλίνο αποκάλυψε τα στοιχεία καθώς περιέγραψε τις οικονομικές επιπτώσεις της παραλλαγής Omicron, σε συνδυασμό με τους πρόσφατους κυβερνητικούς περιορισμούς που αποσκοπούν στην αντιμετώπιση της εξάπλωσής της.

Η ενημέρωση είναι η τελευταία που αναδεικνύει τον αντίκτυπο της Omicron στον ταξιδιωτικό τομέα, με την Tui να προειδοποιεί νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα μπορούσε να μειώσει τη χωρητικότητα καθώς οι κρατήσεις αποδυναμώνονται.

Το αεροδρόμιο Heathrow δήλωσε ότι σημαντικός αριθμός επαγγελματιών ταξιδιωτών ανησυχεί  για τις νέες απαιτήσεις δοκιμών και έχει ακυρώσει πτήσεις.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής της Ryanair Michael O’Leary δήλωσε στον Guardian ότι η αντίδραση της βρετανικής κυβέρνησης στη νέα παραλλαγή είχε διαμορφωθεί από “πανικό” και “ηλίθιους”.

Ενώ την Τετάρτη, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε:  “Η παραλλαγή Omicron COVID και οι πρόσφατοι κυβερνητικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί σε όλη την Ευρώπη έχουν αποδυναμώσει σημαντικά τις κρατήσεις κοντά στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά”.