Η Ryanair αναγκάστηκε να ακυρώσει σχεδόν 1.000 πτήσεις τον περασμένο μήνα λόγω της σύγκρουσης Ισραήλ-Γάζας.

Η αποκάλυψη 960 ακυρώσεων πτήσεων έγινε καθώς ο μεγαλύτερος οικονομικός αερομεταφορέας της Ευρώπης ανέφερε αύξηση 4% από έτος σε έτος στις μεταφορές επιβατών τον Νοέμβριο στα 11,7 εκατομμύρια.

Η απόδοση έδωσε στη Ryanair ένα κυλιόμενο ετήσιο σύνολο επιβατών 180,8 εκατομμυρίων, αυξημένο κατά 14% από τα 158,4 εκατομμύρια που πέτυχε αυτή την περίοδο πέρυσι. Ο συντελεστής φορτίου ήταν στατικός στο 92% τον μήνα.

Εν τω μεταξύ, η αντίπαλος Wizz Air αποκάλυψε ότι έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στο Ισραήλ μέχρι τις αρχές Ιανουαρίου 2024.

Η αεροπορική εταιρεία «συνεχίζει να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στο έδαφος και είναι έτοιμη να ανακατανείμει τη χωρητικότητά της εάν σταθεροποιηθούν οι συνθήκες».

Η ανακοίνωση ήρθε παράλληλα με τα στοιχεία του Νοεμβρίου που έδειξαν ότι οι μεταφορές της Wizz Air αυξήθηκαν κατά 29,3% σε 4,7 εκατομμύρια επιβάτες τον ίδιο μήνα πέρυσι, δίνοντας ένα κυλιόμενο σύνολο 59,5 εκατομμυρίων.

Η British Airways παρέτεινε επίσης περαιτέρω την αναστολή των πτήσεων από το Χίθροου προς το Τελ Αβίβ έως τις 20 Ιανουαρίου.

Η Virgin Atlantic συνεχίζει να αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι οι πτήσεις προς το Τελ Αβίβ πρόκειται να επαναληφθούν στις 14 Δεκεμβρίου.