Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η καλύτερη από την αναμενόμενη εορταστική περίοδος με την απουσία ταξιδιωτικών περιορισμών επέτρεψε στη Ryanair να αυξήσει τις προβλέψεις της για τα κέρδη.

Ο αερομεταφορέας προϋπολογισμού της Ευρώπης ανέφερε «πιο ισχυρή από το αναμενόμενη» κίνηση για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Όπως ανέφερε η «ισχυρή ζήτηση ταξιδιών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για πρώτη φορά σε τρία χρόνια, ήταν χωρίς αρνητικές επιπτώσεις από τον Covid ή τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Η Ryanair Holdings δήλωσε ότι οι επιδόσεις για τους τρεις μήνες έως 31 Δεκεμβρίου θα αυξήσουν τα κέρδη μετά από φόρους για την περίοδο σε σχεδόν 200 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το τρέχον χειμερινό τρίμηνο αναμένεται να είναι ζημιογόνο λόγω της «αποδυνάμωσης» των εξερχόμενων επιβατών του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας καθώς και της τιμολόγησης.

Παρ’ όλα αυτά, οι προβλέψεις του αερομεταφορέα για 168 εκατομμύρια μετακινήσεις επιβατών για το οικονομικό έτος παραμένουν αμετάβλητες.

Ως αποτέλεσμα, τα ετήσια κέρδη μετά από φόρους αναμένεται να αυξηθούν από το τρέχον εύρος 1 δις με 1,2 δις ευρώ σε νέο από 1,32 δις ευρώ έως 1,42 δις.

Η πρόβλεψη παραμένει «σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενη από την αποφυγή δυσμενών γεγονότων» στο τρέχον τρίμηνο, όπως το Covid ή ο πόλεμος στην Ουκρανία, πρόσθεσε ο αερομεταφορέας.

Η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε χθες αύξηση 21% σε ετήσια βάση στις μεταφορές του Δεκεμβρίου στα 11,5 εκατομμύρια, ώστε το σύνολο των πτήσεων για το ημερολογιακό έτος να ανέλθει σε 160,4 εκατομμύρια επιβάτες.

Η επόμενη ενημέρωση της Ryanair για την αγορά αναμένεται στις 30 Ιανουαρίου, όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου.