Η Ryanair αποφάσισε να μην απομακρύνει τα έξι αεροσκάφη της από τη βάση του Δουβλίνου αυτό το χειμώνα ως μία κίνηση καλής θέλησης μετά τις διαπραγματεύσεις της με την ένωση πιλότων IALPA που εδρεύει στο Δουβλίνο.

Το συμβούλιο της Ryanair Holdings ανακοίνωσε ότι τα έξι αεροσκάφη δεν θα μεταφερθούν στην Πολωνία το Νοέμβριο για το χειμερινό πρόγραμμα του 2018, μειώνοντας τον στόλο των αεροσκαφών με βάση το Δουβλίνο από 30 σε περίπου 24 όπως είχε αρχικά αποφασίσει.

Το συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας ευχαρίστησε τον ανεξάρτητο διαμεσολαβητή Kieran Mulvey για τη συμβολή του στην ολοκλήρωση συμφωνίας μεταξύ Ryanair και μόλις του 25% των Ιρλανδών πιλότων.

“Λυπούμαστε, τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωση της που η διαμεσολάβηση κατέστη αναγκαία μετά από πενθήμερες αποτυχημένες απεργίες, οι οποίες παρά τις ελάχιστες ζημιές στα δρομολόγια της Ryanair, έβλαψαν τους ναύλους και τις αποδόσεις της προς την Ιρλανδία εξαιτίας της αντίληψης πιθανών διαταραχών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η διοίκηση της Ryanair δεσμεύονται να αναγνωρίσουν την ένωση και εργάζονται εποικοδομητικά με τους ανθρώπους μας και τις ενώσεις τους για να αντιμετωπίσουν τις εύλογες ανησυχίες τους, εφόσον αυτό δεν μεταβάλλει το μοντέλο χαμηλού κόστους της Ryanair ή την ικανότητά μας να προσφέρει χαμηλές τιμές στους πελάτες μας.”

Αλλά τα προβλήματα για την αεροπορική εταιρεία συνεχίζονται. Επτά συνδικάτα που εκπροσωπούν πληρώματα θαλάμου επιβατών, πιλότους και προσωπικό εδάφους από την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισπανία και τις Κάτω Χώρες δήλωσαν ότι θα ανακοινώσουν απεργία το αργότερο στις 13 Σεπτεμβρίου.