Η Ryanair στις 15 Οκτωβρίου επιβεβαίωσε ότι θα εκτελούσε το μεγαλύτερο χειμερινό της πρόγραμμα από το αεροδρόμιο της Βιέννης, παρόλο που η θυγατρική της Lufthansa Austrian Airlines ακύρωσε πάνω από 3.200 πτήσεις τονΝοέμβριο και το Δεκέμβριο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο Αυστριακός φορολογούμενος δικαίως θα αναρωτηθεί τι αξία παίρνουν από τα 600 εκατομμύρια ευρώ σε κρατικές ενισχύσεις που έδωσαν σε αυτή τη θυγατρική της Γερμανικής Lufthansa, η οποία έκοψε πάνω από 1.350 αυστριακές θέσεις εργασίας, σχεδιάζει περισσότερες περικοπές προσωπικού και τώρα ακύρωσε χιλιάδες περισσότερες πτήσεις το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, τα οποία είχαν προηγουμένως προς πώληση.

Η Ryanair θα πραγματοποιήσει πάνω από 2.000 μηνιαίες πτήσεις χαμηλού ναύλου από/προς τη Βιέννη αυτό το χειμώνα, συνδέοντας την πρωτεύουσα της Αυστρίας με 57 προορισμούς σε 29 χώρες.

Με 14 αεροσκάφη της Ryanair Group και πάνω από 450 μέλη πληρώματος που εδρεύουν στη Βιέννη, η Ryanair ανυπομονεί να προσφέρει στους Βιεννέζους καταναλωτές και επισκέπτες διακοπές χαμηλού ναύλου ή χειμερινές αποδράσεις σε συναρπαστικούς προορισμούς όπως το Αμμάν, Αθήνα, Βαρκελώνη, Μιλάνο, Μαγιόρκα, Μαδρίτη, Λισαβόνα, Ρώμη και Λονδίνο.

Ο Διευθυντής Εμπορικού της Ryanair, Jason McGuinness, δήλωσε:

«Καθώς άλλες αεροπορικές εταιρείες στη Βιέννη κλείνουν δρομολόγια και ακυρώνουν 1.000 πτήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι πολίτες και οι επισκέπτες της Βιέννης μπορούν να βασίζονται στο μεγαλύτερο χειμερινό πρόγραμμα πτήσεων της Ryanair με 57 προορισμούς σε 29 χώρες προς πώληση. Η δέσμευση της Ryanair για την ανακατασκευή της βιομηχανίας επισκεψιμότητας και τουρισμού της Βιέννης θα ενισχυθεί περαιτέρω το καλοκαίρι του 2022 με 5 νέα αεροσκάφη να παραδίδουν (συνολικά 90 δρομολόγια) και να δημιουργούν πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας για πιλότους, πληρώματα καμπίνας και μηχανικούς στην Αυστρία, ακόμη και όταν η Lufthansa Group ακυρώνει χιλιάδες πτήσεις και κόβει χιλιάδες αυστριακές θέσεις εργασίας, ενώ συσσωρεύει την αυστριακή κρατική βοήθεια.

Οι πολίτες και οι επισκέπτες της Βιέννης μπορούν τώρα να κλείσουν μια χειμερινή απόδραση χαμηλού κόστους στο Αμμάν ή να απολαύσουν ένα διάλειμμα στην πόλη στο Λονδίνο, το Μιλάνο, τη Μαγιόρκα, τη Μαδρίτη, τη Λισαβόνα και πολλά άλλα. Δεδομένου ότι αυτοί οι εκπληκτικοί χαμηλοί ναύλοι θα αποκτηθούν γρήγορα, οι πελάτες θα πρέπει να συνδεθούν στο www.ryanair.com για να αποφύγουν την απώλεια ».