Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair κάλεσε σήμερα την ιρλανδική κυβέρνηση να άρει “ακατάλληλους και περιττούς” περιορισμούς ταξιδιού Covid και περιορισμούς καραντίνας ξενοδοχείων, έως τα τέλη Μαΐου

Η αεροπορική εταιρεία θέλει να αρθούν τα όρια για ταξίδια προς/από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Και ανέφερε τη βελτίωση των επιπέδων εμβολιασμού σε ολόκληρη την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

“Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πλέον εμβολιάσει την πρώτη δόση πάνω από το 60% του ενήλικου πληθυσμού του, λέει η Ryanair.

Αλλά οι επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου που πετούν στην Ιρλανδία εξακολουθούν να υποχρεούνται να καραντίνα για 14 ημέρες. Αντίθετα οι επισκέπτες από τη Βόρεια Ιρλανδία μπορούν να οδηγήσουν πέρα ​​από τα σύνορα χωρίς κανέναν περιορισμό. Και οι Ιρλανδοί πολίτες μπορούν να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς καραντίνα”.

Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Έντι Ουίλσον “είναι ακατάλληλο και περιττό για την Ιρλανδία να διατηρήσει το μοναδικό και αναποτελεσματικό σύστημα καραντίνας ξενοδοχείων για τους επισκέπτες της ΕΕ.

Η πλειονότητα των οποίων θα εμβολιαστεί, προερχόμενη από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη. Ας τερματίσουμε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στα ταξίδια στην ΕΕ από τα τέλη Μαΐου”.