Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair κλείνει τη βάση στο αεροδρόμιο Βρυξελλών Zaventem λόγω της απόφασης του αερολιμένα να αυξήσει τα τέλη από τον Απρίλιο.
Η βάση ήταν ήδη κλειστή αυτή την χειμερινή περίοδο και τελικά δεν θα ανοίξει ξανά στα τέλη Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία η απόφαση του αεροδρομίου έρχεται σε μια στιγμή που τα περισσότερα ευρωπαϊκά αεροδρόμια μειώνουν τις τιμές για να ανακτήσουν την κίνηση που χάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας .

«Δεν θα ανοίξουμε ξανά τη βάση Zaventem στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι του 2023 λόγω της απόφασης του αεροδρομίου να αυξήσει τις τιμές κατά 11% για τις αεροπορικές εταιρείες και τους επιβάτες από τον Απρίλιο του 2023», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary.

Οι πελάτες θα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν κράτηση για πτήσεις της Ryanair σε 12 δρομολόγια (Βαρκελώνη, Μαγιόρκα, Βερολίνο, Μαρακές, Δουβλίνο, Πίζα, Χιρόνα, Πόρτο, Μαδρίτη, Ρώμη, Μάλαγα, Βαλένθια) που θα συνεχίσουν να εκτελούνται από και προς το αεροδρόμιο των Βρυξελλών με αεροσκάφη που εδρεύουν εκτός Βελγίου.

Η αεροπορική εταιρεία διευκρινίζει επίσης ότι οι πτήσεις της από και προς το αεροδρόμιο Charleroi του Βελγίου -νότια των Βρυξελλών- δεν θα επηρεαστούν από αυτήν την απόφαση.

Τα συνδικάτα ενημερώθηκαν από την αεροπορική εταιρεία, καθώς το κλείσιμο απειλεί τις θέσεις εργασίας 59 ατόμων.