Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair θα μειώσει τις πτήσεις της από το Ηνωμένο Βασίλειο σε διάφορους προορισμούς στην Πορτογαλία το επόμενο καλοκαίρι, συμπεριλαμβανομένων του Φάρο και του Πόρτο.
Ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τα δρομολόγια σε πολλές δημοφιλείς πόλεις το καλοκαίρι του 2024 λόγω «αύξησης στα τέλη σε αεροδρόμια».

Ο αριθμός των αεροσκαφών που εδρεύουν στο αρχιπέλαγος Μαδέρα θα μειωθεί στο μισό. Η low cost αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε ότι μπορεί να κλείσει εντελώς τη βάση της εκεί, όπως έκανε με την Πόντα Ντελγάδα στις Αζόρες αυτό το χειμώνα.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Michael O’Leary επέκρινε τις νέες χρεώσεις που εισήγαγε η ANA Aeroportos de Portugal, η οποία διαχειρίζεται 10 κόμβους σε όλη τη χώρα.

«Δυστυχώς ανακοινώσαμε περικοπές, λόγω του μονοπωλίου, το οποίο αύξησε εξαιρετικά τις χρεώσεις των αεροδρομίων για το επόμενο έτος», είπε.

Τα τέλη αεροδρομίων της Πορτογαλίας εμποδίζουν την ανάκαμψη του τουρισμού μετά την COVID-19.
Αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο κατά 14,6% το 2024, φτάνοντας περίπου στα 1,60 ευρώ ανά επιβάτη ανά πτήση.

«Το μονοπώλιο της ANA θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων, ειδικά στην Ισπανία, και να παγώσει ή να μειώσει τα τέλη για να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας και της ανάκαμψης του τουρισμού στην Πορτογαλία μετά την πανδημία», δήλωσε ο Michael O’Leary.

Αντίθετα, η ANA βλάπτει την ανταγωνιστικότητα της Πορτογαλίας με αυτήν την υπερβολική και αδικαιολόγητη αύξηση των ναύλων 17%, η οποία θα παραγκωνίσει την τόσο αναγκαία τουριστική ανάπτυξη, ειδικά στα νησιά Μαδέρα και Αζόρες».