Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ανταγωνιστικούς μισθούς και σταθερό πρόγραμμα (roster) τριών έως πέντε ημερών, υποσχέθηκε η Ryanair στα πληρώματα καμπίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Μια νέα συλλογική σύμβαση με το σωματείο Unite προσφέρει «επιταχυνόμενη» αποκατάσταση των μισθών μετά την πανδημία, προκαταβολικές και ετήσιες αυξήσεις μισθών, σημαντική αναδιάρθρωση των αμοιβών για την παροχή πιο εγγυημένων κερδών και άλλες βελτιώσεις αμοιβών και παροχών, σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία.

Η συμφωνία καλύπτει όλο το πλήρωμα καμπίνας της Ryanair με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι το 2026, όταν αναμένει ότι οι ετήσιες μεταφορές επιβατών θα ανέλθουν στα 225 εκατομμύρια.

Ο αερομεταφορέας προσλαμβάνει επί του παρόντος νέο πλήρωμα καμπίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς δημιουργεί περισσότερες από 2.500 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο αυτή.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει να αυξηθεί στο 115% της χωρητικότητας της πριν από την πανδημία, φέτος.
Και δίνει προτεραιότητα στην έγκαιρη αποκατάσταση των αμοιβών για το προσωπικό μέσω επαναδιαπραγματευόμενων συμφωνιών «για να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας ασφαλείς και να υπάρχει βάση για ανάπτυξη».

Η συμφωνία με το Unite παρέχει «ασυναγώνιστη ισορροπία επαγγελματικής ζωής, με ένα ρεπό κάθε εβδομάδα» στο πλήρωμα καμπίνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό της συμφωνίας είναι η σαφής πορεία σταδιοδρομίας, βοηθώντας το πλήρωμα να εξασφαλίσει γρήγορα προαγωγή σε θέση ανώτερου επόπτη καμπίνας και ρόλους εκπαίδευσης καθώς η αεροπορική εταιρεία μεγαλώνει.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με το πλήρωμά μας και τα συνδικάτα τους σε όλη την Ευρώπη για νέες συμφωνίες, παρόμοιες με αυτές που συνήφθησαν με την Unite στο Ηνωμένο Βασίλειο, την CCOO στην Ισπανία και το SNPNC-FO στη Γαλλία αυτή την εβδομάδα.

«Έχουμε ήδη διαπραγματευτεί επιτυχώς βελτιωμένες μακροπρόθεσμες συμφωνίες αυτό το καλοκαίρι με πάνω από το 85% των πιλότων μας και πάνω από το 90% του πληρώματος θαλάμου επιβατών μας, καθώς δίνουμε προτεραιότητα στις βελτιώσεις των αμοιβών μετά τον Covid».