Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Ryanair υπέγραψε συμφωνία με τη διεθνή εταιρεία πετρελαίου, φυσικού αερίου και χημικών OMV για την προμήθεια βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF).

Το Μνημόνιο Συνεννόησης (MoU) θα προβλέπει ότι η OMV προμηθεύει SAF για αεροσκάφη της Ryanair σε αεροδρόμια σε όλη την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Ρουμανία.

Ο αερομεταφορέας δήλωσε ότι «ενώ η περιορισμένη παραγωγή SAF παραμένει ένα παγκόσμιο ζήτημα της αεροπορίας, αυτό το Μνημόνιο Συνεννόησης δίνει στη Ryanair μοναδική πρόσβαση για να αγοράσει έως και 160.000 τόνους SAF από την OMV τα επόμενα οκτώ χρόνια, εξοικονομώντας περισσότερους από 400.000 τόνους Εκπομπές CO2, ισοδύναμες με περίπου 25.000 πτήσεις της Ryanair από το Δουβλίνο στη Βιέννη.

Αυτή η συμφωνία ορόσημο καταδεικνύει τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Ryanair για τον στόχο SAF 12,5% έως το 2030 και τη φιλοδοξία της αεροπορικής εταιρείας να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050».

Ο Thomas Fowler, διευθυντής βιωσιμότητας της Ryanair δήλωσε πώς «η SAF διαδραματίζει βασικό ρόλο στη στρατηγική μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα στο Pathway to Net Zero, στην οποία έχουμε δεσμευτεί να αυξήσουμε τη χρήση του SAF τα επόμενα χρόνια – μια δέσμευση ότι αυτή η συμφωνία με την OMV θα βοηθήσει να προχωρήσουμε περαιτέρω».