Η SAS έχει συνάψει νέες συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης με την Aviation Capital Group (ACG).

Μέσω των νέων συμφωνιών, η SAS εξασφάλισε μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση για δέκα νέα αεροσκάφη Airbus A320neo, που έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

«Συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο με το σχέδιο μετασχηματισμού μας και αυτές οι νέες συμφωνίες πώλησης και επαναμίσθωσης αποτελούν σημαντικό μέρος αυτού – διασφαλίζοντας ανταγωνιστική χρηματοδότηση για τον ανανεωμένο στόλο των σύγχρονων και αποδοτικών αεροσκαφών μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανανεώσουμε τη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία μας με την ACG, έναν από τους κορυφαίους εταίρους χρηματοδότησης αεροσκαφών στον κόσμο», δήλωσε ο Anko van der Werff, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SAS.

«Η ACG έχει την τιμή να καλωσορίζει τη SAS ως ανανεωμένο στρατηγικό εταίρο. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το σχέδιο μετασχηματισμού SAS FORWARD με αυτήν τη συναλλαγή πώλησης-επαναμίσθωσης για αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας και οικονομίας καυσίμου της SAS», δήλωσε ο Tom G. Baker, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της ACG.