Η Saudia Cargo ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας φορτίου με έναν από τους κορυφαίους χειριστές πληροφορικής και εφοδιαστικής, το δίκτυο Cainiao – το υλικοτεχνικό σκέλος του ομίλου Alibaba – για την υποστήριξη επιχειρήσεων ηλεκτρονικού εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ευρώπης, πραγματοποιώντας πέντε εβδομαδιαίες πτήσεις από το Χονγκ Κονγκ προς τη Λιέγη στο Βέλγιο με την πόλη του Ριάντ ως σημείο σύνδεσης.

Αυτές οι πτήσεις θα αποτελέσουν μια γέφυρα ουρανού μεταξύ της Ασίας και της Ευρώπης για να καλύψουν την υψηλή ζήτηση για ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο αργότερα έγινε η Νο.1 προτίμηση αγορών στον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Saudia Cargo, Omar Hariri, σχολίασε: « Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτήν τη στρατηγική συμφωνία που θα ενισχύσει τις υπηρεσίες logistics μεταξύ των δύο ηπείρων μέσω της διάσημης πλατφόρμας ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba και της υψηλής κίνησης των online αγοραστών. Αυτή η συμφωνία αποτελεί μέρος του πλαισίου μας για τη μετατροπή του Βασιλείου σε μια ανοιχτή πύλη για το παγκόσμιο εμπόριο και μια γέφυρα που συνδέει την Ανατολή και τη Δύση, αξιοποιώντας τη στρατηγική του θέση στο κέντρο του κόσμου. Άλλες πολλά υποσχόμενες συνεργασίες θα προκύψουν στο εγγύς μέλλον για την ενίσχυση των υλικοτεχνικών δραστηριοτήτων της Alibaba και στις δύο ηπείρους. ”

« Η παγκόσμια πανδημία αποκάλυψε την επείγουσα ανάγκη για υπηρεσίες φορτίου λόγω της ραγδαία αυξανόμενης ζήτησης για διαδικτυακές αγορές. Συνεργαζόμαστε στενά με τους παγκόσμιους συνεργάτες μας για να εκτελέσουμε τις πιο αποτελεσματικές λύσεις υλικοτεχνικής υποστήριξης για να διασφαλίσουμε μια συνεχή ροή φορτίου με έγκαιρη παράδοση », πρόσθεσε.

Οι υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης της Cainiao καλύπτουν περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο, τοποθετώντας την εταιρεία ως έναν από τους πιο δημοφιλείς παρόχους υπηρεσιών υλικοτεχνικής υποστήριξης για πολλούς εμπόρους λιανικής και καταναλωτές παγκοσμίως.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Saudia Cargo έχει ανακοινώσει διάφορα μέτρα για να εξασφαλίσει τη συνέχεια των πολύ αποδοτικών υλικοτεχνικών δραστηριοτήτων της, όπως η αύξηση των πτήσεων φορτίου σε πολλούς προορισμούς στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ για να διατηρήσει τακτική ροή ζωτικά προϊόντα και διατηρούν την οικονομική και εμπορική βιωσιμότητα στο Βασίλειο.

Με στόλο 7 φορτηγών αεροσκαφών (4 Boeing 777 και 3 Boeing 747-400F), η Saudia Cargo έχει επαρκή χώρο και χωρητικότητα χωρητικότητας για τη μεταφορά εμπορευμάτων ηλεκτρονικού εμπορίου σε διαφορετικές διαδρομές, φροντισμένο από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό που εξασφαλίζει την ασφαλέστερη παράδοση.