Η Scandic Hotels, κορυφαία ξενοδοχειακή εταιρεία στη Σκανδιναβία, αποφάσισε να σταματήσει τη χρήση από πλαστικά καλαμάκια σε όλα τα ξενοδοχεία της για να μειώσει τις επιβλαβείς επιπτώσεις του πλαστικού στο περιβάλλον.

Η Scandic Hotels θα αντικαταστήσει τα πλαστικά καλαμάκια και καπάκια καφέ από άλλα φτιαγμένα από βιοδιασπώμενα υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά σύμφωνα με τη Lena Bjurner.

“Τα πλαστικά απόβλητα είναι μια από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές προκλήσεις. Ως μέρος του προγράμματος αειφορίας μας, επιδιώκουμε να αφαιρέσουμε όλα τα είδη μιας χρήσης που κατασκευάζονται από πλαστική ύλη” δήλωσε η υπεύθυνη βιωσιμότητας του ξενοδοχείου.

Διάφοροι οργανισμοί σε όλο τον κόσμο έχουν υπολογίσει ότι υπάρχουν περισσότεροι από 150 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού στους ωκεανούς του πλανήτη και ότι κάθε χρόνο, περίπου ένα εκατομμύριο πουλιά και περισσότερα από 100.000 θαλάσσια θηλαστικά πεθαίνουν επειδή μπερδεύουν τα πλαστικά απόβλητα με το φαγητό τους.

Επιπλέον από το 2015 έως το 2025 λέγεται πως τα πλαστικά απόβλητα στους ωκεανούς θα τριπλασιαστούν όντας ακόμη πιο επιζήμια για το περιβάλλον.