Η Scoot έγινε η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο που έλαβε την Αδαμάντινη Διάκριση από το θεσμό “APEX Health Safety powered by Simpli Flying” που αξιολογεί διεθνείς αερομεταφορείς σε θέματα υγειονομικής ασφάλειας.

Κατά την αξιολόγηση η εταιρία απέσπασε την ύψιστη βαθμολογία. Μόνο αεροπορικές εταιρείες που πληρούν τα πρότυπα υγειονομικής ασφάλειας σε νοσοκομειακό επίπεδο με βαθμολογία τουλάχιστον 200 βαθμούς πάνω από το βασικό Χρυσό πρότυπο, λαμβάνουν την Αδαμάντινη διάκριση.

Τα πρότυπα βασίζονται σε ανεξάρτητα επαληθευμένα, επικυρωμένα και πιστοποιημένα μέτρα ασφαλείας για την υγεία των επιβατών της αεροπορικής εταιρείας.

Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε από κοινού από τον APEX (Airline Passenger Experience Association). Έναν από τους πιο αξιόπιστους και διακεκριμένους οργανισμούς στις αερομεταφορές και την εταιρία στρατηγικής για αερομεταφορείς Simpli Flying.

Αξιολογώντας τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας που υιοθέτησε η Scoot κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, κατέληξε σε μια λίστα ελέγχου 58 σημείων. Που περιλάμβαναν 10 στάδια του ταξιδιού. Όπως το check-in και άλλες διαδικασίες πριν και μετά την αναχώρηση αλλά και κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Τα μέτρα που ξεχωρίζουν την Scoot

“Η Scoot έχει ανεβάσει τον πήχη για τις εταιρίες χαμηλού κόστους σε θέματα υγιεινής, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Simpli Flying, Shashank Nigam.

Μέτρα όπως ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού που έρχεται σε επαφή με τους πελάτες, η προσαρμογή των υπηρεσιών εν πτήσει με ανέπαφες διαδικασίες και η δημιουργία ενός πλαισίου αξιολόγησης κινδύνου Covid-19 που λειτουργεί 24/7, κάνουν την αεροπορική εταιρεία να ξεχωρίζει.

Η λήψη αυτών των μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας της υγείας θα βοηθήσει τη Scoot να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επιβατών”.

7 αστέρια για την Scoot από την Airline Ratings

Παράλληλα, σε αξιολόγηση από την Airline Ratings, τη διεθνή ιστοσελίδα αξιολόγησης αεροπορικής ασφάλειας και προϊόντων, η Scoot έλαβε επτά αστέρια.

Τόσο στην ασφάλεια όσο και στη συμμόρφωση με τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον Covid-19.

Το σύστημα αξιολόγησης ασφάλειας λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως:

  • Στατιστικές ανθρώπινων απωλειών και συμβάντων ασφαλείας της αεροπορικής εταιρείας.
  • Ελέγχους από αεροπορικούς φορείς και κορυφαίες ενώσεις της βιομηχανίας.
  • Τη συμμόρφωση της αεροπορικής εταιρείας με τα διεθνή πρότυπα για την προστασία από τον Covid-19.

Σχετικά με τη Scoot

Η Scoot είναι αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους που ανήκει στον όμιλο Singapore Airlines. Ξεκίνησε το ταξίδι της τον Ιούνιο του 2012, ενώ τον Ιούλιο του 2017 συγχωνεύτηκε με την Tigerair Singapore. Διατηρώντας την επωνυμία Scoot και ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης.

Η Scoot έχει εξυπηρετήσει περισσότερους από 65 εκατομμύρια ταξιδιώτες και πλέον διαθέτει έναν στόλο 20 υπερσύγχρονων αεροσκαφών Boeing 787 Dreamline. Και 27 νεότερων, σύγχρονων αεροσκαφών της οικογένειας Airbus A320. Έχει ήδη θέσει παραγγελίες για επτά ακόμη αεροσκάφη Boeing 787 Dreamliner και 16Airbus A320neo.

Το δίκτυο της Scoot αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει 63 προορισμούς σε πέντε επιπλέον προορισμούς Ινδονησία που θα προστεθούν στο μέλλον.

Scoot προσφέρει – πέρα από τους εξαιρετικούς ναύλους – μια ασφαλή, αξιόπιστη και σύγχρονη εμπειρία ταξιδιού με μοναδικό στυλ, που το ονομάζει “Scootitude”.

Με παροχές όπως Wi-Fi σύνδεση στο ίντερνετ εν πτήσει και πρίζες τροφοδοσίας στις θέσεις των επιβατών για επιλεγμένες πτήσεις, καθώς και με τη δυνατότητα εξαργύρωσης και συγκέντρωσης μιλίων Kris Flyer της Singapore Airlines, η Scoot αναδείχθηκε για τα έτη 2015, 2016, 2017 και 2018 η Καλύτερη Αεροπορική Εταιρεία Χαμηλού Κόστους (σε Ασία/Ειρηνικό) από τον ιστότοπο Airline Ratings.com. Και συμπεριλήφθηκε ανάμεσα στις 10 Κορυφαίες Εταιρείες Χαμηλού Κόστους Παγκοσμίως για το 2015 και το 2018 από τον Skytrax.

Η Scoot θέλει να κάνει τα ταξίδια προσιτά σε όλους δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αγκαλιάσουν αυτό που ονομάζουμε Wandermust – την έμφυτη, δηλαδή, ανάγκη του ανθρώπου να ταξιδεύει και να αναζητά νέες εμπειρίες.