Η Scoot, η χαμηλού κόστους θυγατρική της Singapore Airlines (SIA), γιορτάζει ένα ακόμη ορόσημο με την ανακοίνωση μιας νέας υπηρεσίας μεταξύ της Σιγκαπούρης και του αεροδρομίου Gatwick του Λονδίνου μέσω του αεροδρομίου Suvarnabhumi της Μπανγκόκ.

Εκτός από το ότι είναι ο μοναδικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους (LCC) που θα εκτελεί απευθείας πτήσεις μεταξύ Μπανγκόκ και Λονδίνου, αυτή θα είναι επίσης η πρώτη είσοδος της αεροπορικής εταιρείας στο Ηνωμένο Βασίλειο (Ηνωμένο Βασίλειο).

Η υπηρεσία της Scoot μέσω της Μπανγκόκ συμπληρώνει τις υπάρχουσες απευθείας υπηρεσίες που εκτελούνται μεταξύ της Σιγκαπούρης και του αεροδρομίου Χίθροου του Λονδίνου από τη μητρική εταιρεία της Scoot, τη Singapore Airlines.

Η νέα υπηρεσία της Scoot θα ξεκινήσει με πτήσεις από τις 16 Δεκεμβρίου 2021 και θα ακολουθηθεί από εποχικές προγραμματισμένες υπηρεσίες τρεις φορές την εβδομάδα από τον Μάρτιο του 2022, με περαιτέρω αναθεώρηση και πιθανή αύξηση της συχνότητας με βάση τη ζήτηση και την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Όλα θα λειτουργούν από το ευρυγώνιο Boeing 787 Dreamliners της Scoot που θα προσφέρει καμπίνες Economy και ScootPlus, σπορ χαρακτηριστικά όπως wi-fi κατά την πτήση και δυνατότητα αναβάθμισης σε Scoot Plus ή σε Scoot-in-Silence – η προσφορά της Scoot για μια ήσυχη ζώνη .

Ο τρέχων στόλος ευρείας ατράκτου της Scoot αποτελείται από 20 αεροσκάφη  Boeing 787, τα οποία είναι σε θέση να εκτελούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων αποτελεσματικά, δεδομένων των ανώτερων λειτουργικών οικονομικών και περιβαλλοντικών κερδών τους.

Ο κ. Campbell Wilson, Διευθύνων Σύμβουλος της Scoot, δήλωσε: « Η προοδευτική χαλάρωση των διεθνών συνόρων παρουσιάζει νέες ευκαιρίες τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες όσο και για τους ταξιδιώτες. Με τη δυνατότητα πλέον να ταξιδεύετε χωρίς καραντίνα μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ταϊλάνδης, η Scoot είναι ενθουσιασμένη που παρουσιάζει τη μοναδική επιλογή χαμηλού κόστους μεταξύ Μπανγκόκ και Λονδίνου, προσφέροντας τον μοναδικό μας συνδυασμό εξαιρετικής αξίας και εξαιρετικής εμπειρίας με μια νότα Scootitude.

Για σχεδόν 10 χρόνια, η Scoot έχει δώσει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να προσαρμόζουν την εμπειρία πτήσης τους όπως προτιμούν, είτε με επιπλέον χώρο για τα πόδια, παραδοτέες αποσκευές, δωρεάν χειραποσκευή 10 κιλών, Wi-Fi εν πτήσει, νόστιμα γεύματα, Scoot-in-Silence ή απλώς απολαύστε ένα ασυναγώνιστο αεροπορικό εισιτήριο .»

Η Scoot ήταν η πρώτη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους στον κόσμο που εκτελούσε πτήσεις με πλήρως εμβολιασμένο πλήρωμα. Η Scoot προσφέρει περισσότερη ηρεμία, προσφέροντας στους πελάτες την ευελιξία μιας δωρεάν αλλαγής ημερομηνίας μία φορά, καθώς και ενισχύοντας την κάλυψη Scootsurance ώστε να περιλαμβάνει κάλυψη πανδημίας (συμπεριλαμβανομένου του Covid-19) χωρίς επιπλέον χρέωση.

Με την προσθήκη του Λονδίνου, η Scoot θα εξυπηρετεί περισσότερους από 30 προορισμούς τον Δεκέμβριο του 2021, καθώς σταδιακά επανέρχεται στην προ-COVID κάλυψη 68 πόλεων. Αυτή τη στιγμή η Scoot εκτελεί καθημερινές πτήσεις μεταξύ Σιγκαπούρης και Μπανγκόκ.

Οι ταξιδιώτες στο Scoot, ως μέλη του Ομίλου SIA, μπορούν να κερδίσουν και να εξαργυρώσουν πόντους πίστης KrisFlyer στο ταξίδι τους.