γράφει ο Γιάννης Τσιρογιάννης

H κινεζική μάρκα Seres, η οποία κατασκευάζει πολυτελή αυτοκίνητα παρουσιάστηκε επίσημα στους Έλληνες δημοσιογράφους από τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας και εκπροσώπους του εργοστασίου, μαζί με το πρώτο μοντέλο της που πωλείται στην ελληνική αγορά, το Seres 5.

Η Seres ιδρύθηκε το 1986 με βασική δραστηριότητα τα οχήματα νέας ενεργειακής τεχνολογίας, απασχολεί σήμερα περισσότερα από 16.000 άτομα, είναι εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και συγκαταλέγεται στις 500 κορυφαίες κινεζικές επιχειρήσεις. Τα οχήματά της εξάγονται σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και οι δύο μάρκες της, Seres και DFSK, έχουν εξαχθεί στη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Seres 5 είναι ένα πολυτελές 5θυρο αυτοκίνητο με αμάξωμα τύπου «κουπέ SUV», έχει μήκος 4,71 μ. και μεταξόνιο 2.875 χιλιοστά, προσφέροντας ανοιχτούς χώρους για τέσσερις επιβάτες και χώρο αποσκευών 367 λίτρων πίσω και 67 λίτρων εμπρός. Οι αναρτήσεις είναι με διπλά ψαλίδια εμπρός και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω.

Η έκδοση στην οποία είναι άμεσα διαθέσιμο στην Ελλάδα είναι τετρακίνητη, με κινητήρα 585 ίππων και μπαταρία 80 kWh και προσφέρει αυτονομία 483 χιλιομέτρων στον τυποποιημένο κύκλο δοκιμών.

Η τιμή του με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» είναι 58.500 ευρώ, με ένα εξαιρετικά πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των συνηθισμένων ηλεκτρικών ευκολιών και οδηγικών βοηθημάτων, στοιχεία όπως πανοραμική ηλιοροφή, θερμαινόμενα καθίσματα οδηγού, συνοδηγού και πίσω επιβατών, αεριζόμενα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού με λειτουργία μασάζ, Head up display, ασύρματη φόρτιση 2 κινητών τηλεφώνων, ηχοσύστημα με 11 ηχεία και ανεξάρτητο ενισχυτή, σύστημα αποτύπωσης εξωτερικού χώρου 360° με 4 κάμερες, παροχή ρεύματος 3,3 kW μικροσυσκευές κλπ.