Η υπερπολυτελής ταξιδιωτική μάρκα Silversea Cruises® ανακοίνωσε το όνομα του πρώτου της πλοίου, Silver NovaSM, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου έργου νεότευκτης ναυπήγησης, γνωστού ως Project Evolution, καθώς και την έναρξη της κατασκευής του πλοίου στη Meyer Werft στο Papenburg.

Στελέχη της Silversea και της Meyer Werft σηματοδότησαν την περίσταση με μια παραδοσιακή τελετή κοπής χάλυβα στις 18 Νοεμβρίου.

Το πρωτοποριακό πλοίο, που θα παραδοθεί το καλοκαίρι του 2023, θα είναι το πρώτο υβριδικό, πολυτελές κρουαζιερόπλοιο χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων στο λιμάνι, τοποθετώντας τη Silversea στην πρώτη γραμμή της βιώσιμης κρουαζιέρας για τα επόμενα χρόνια.

Το Silver Nova και τα μελλοντικά πλοία της κλάσης Nova είναι τα πιο πρόσφατα παραδείγματα των συνεχών προσπαθειών της Silversea να προσφέρει στους ταξιδιώτες μια υπερπολυτελή εμπειρία, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους πολύτιμους προορισμούς που επισκέπτεται και τις κοινότητες που εξυπηρετεί.

Με τις υβριδικές πηγές ενέργειας που διαθέτει, το Silver Nova αναμένεται να επιτύχει μια πρωτιά στη βιομηχανία κρουαζιέρας – τοπική λειτουργία χωρίς εκπομπές ρύπων στο λιμάνι με τη χρήση κυψελών καυσίμου και μπαταριών.

Νέα υβριδική τεχνολογία

Το Silver Nova θα χρησιμοποιεί ως κύριο καύσιμο υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG).

Η νέα υβριδική τεχνολογία δεν βοηθά μόνο στο λιμάνι, αλλά θα επιτρέψει επίσης στο Silver Nova να επιτύχει συνολική μείωση κατά 40% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ανά διπλή σουίτα σε σύγκριση με την προηγούμενη κατηγορία πλοίων του (την κατηγορία Muse).

“Τα πλοία της κλάσης Nova αντιπροσωπεύουν μια σημαντική επένδυση σε πρωτοφανείς τεχνολογικές λύσεις. Υποστηρίζουν την αποστολή μας για τη διατήρηση του πλανήτη χωρίς συμβιβασμούς στην άνεση ή την πολυτέλεια”, λέει ο Roberto Martinoli, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Silversea Cruises. “Το Silver Nova είναι η εκδήλωση της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της Silversea και του ομίλου Royal Caribbean για βιωσιμότητα”.

“Η βιωσιμότητα είναι το μέλλον των πολυτελών ταξιδιών και το όνομα Silver Nova είναι αντιπροσωπευτικό της απίστευτης καινοτομίας της πολυτέλειας της Silversea“, πρόσθεσε η Barbara Muckermann, Chief Commercial Officer. “Η Silversea είναι ήδη ηγέτης στα ταξίδια με περιβαλλοντική συνείδηση και τώρα, με το Silver Nova, θα πάμε ακόμα πιο μακριά για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τόσο του σημερινού όσο και του αυριανού ταξιδιώτη πολυτελείας”.

Ευθυγραμμισμένο με τη δέσμευση και την πρόοδο της εταιρείας στην κατασκευή με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, το Silver Nova κατασκευάζεται στο Papenburg από τη Meyer Werft, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα ναυπηγεία στον κόσμο. Η Meyer Weft είναι γνωστή για τη συνεργασία της με πελάτες και προμηθευτές για την ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών που θα συμμορφώνονται με τους μελλοντικούς κανονισμούς.

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε την κατασκευή αυτού του καινοτόμου πλοίου και να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με τον όμιλο Royal Caribbean. Αυτή η ημέρα είναι πολύ ξεχωριστή για εμάς, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα πλοίο Silversea κατασκευάζεται στο ναυπηγείο μας”, λέει ο Bernard Meyer, διευθύνων σύμβουλος της Meyer Werft.

Βιώσιμα χαρακτηριστικά

Τα βιώσιμα χαρακτηριστικά του Silver Nova και όλων των μελλοντικών πλοίων της κλάσης Nova περιλαμβάνουν ένα σύστημα αυτόματης μικρο-αεριοποίησης, το οποίο μειώνει τον όγκο των αποβλήτων επί του πλοίου, με αποτέλεσμα τη μείωση των εκπομπών από την καύση.

Επιπλέον, η κατηγορία πλοίων προβλέπεται επίσης να επιτύχει δείκτη ενεργειακής απόδοσης σχεδιασμού (EEDI) κατά περίπου 25% καλύτερο από τις ισχύουσες απαιτήσεις του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Η τροφοδοσία από την ξηρά θα επιτρέψει στο πλοίο να κλείσει τις κύριες γεννήτριες του σε επιλεγμένα λιμάνια και να συνδεθεί με την παροχή ενέργειας στην ξηρά, μειώνοντας έτσι τις τοπικές εκπομπές επί του πλοίου στο μηδέν. Συνολικά, ο πρωτοποριακός υδροδυναμικός σχεδιασμός του πλοίου και η βελτιστοποιημένη τεχνολογία καινοτομίας συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων του πλοίου στο περιβάλλον.

Το Silver Nova θα είναι ένα από τα πιο ευρύχωρα κρουαζιερόπλοια που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και θα προσφέρει στους επιβάτες μια υπερπολυτελή εμπειρία. Αυτό περιλαμβάνει μια αναλογία χώρου προς επιβάτη 75 ΚΟΧ ανά επιβάτη – την υψηλότερη στο στόλο της Silversea – προσφέροντας μία από τις πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες στη θάλασσα με αναλογία πληρώματος προς επιβάτη 1:1,3, καθώς και τις υπηρεσίες μπάτλερ της γραμμής για όλες τις σουίτες.

Το πλοίο θα έχει ταξιδιωτική χωρητικότητα 728 ατόμων και ολική χωρητικότητα 54.700 τόνων.