Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η υπερπολυτελής γραμμή κρουαζιέρας Silversea Cruises παρέλαβε το νέο πλοίο Silver Dawn στο ναυπηγείο Fincantieri στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Στελέχη από την Silversea Cruises και Fincantieri παρακολούθησαν την τελετή παράδοσης του 10ου πλοίου στο στόλο της γραμμής κρουαζιέρας.

«Έχουμε φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο για την αποστολή μας να μεταφέρουμε τους επισκέπτες μας βαθιά μέσα στον κόσμο στην πολυτέλεια, δήλωσε αμέσως μετά την τελετή ο Ρομπέρτο Martinoli, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Silversea Cruises.

Πέρα από τις άοκνες προσπάθειες των ομάδων της Fincantieri και της Silversea Cruises, θα ήθελα να αναγνωρίσω τη μεγάλη συνεισφορά του Royal Caribbean Group.

Είμαι ευγνώμων για τη συνεχή υποστήριξη του Ομίλου, η οποία αποδείχθηκε ανεκτίμητη για άλλη μια φορά.

Το Silver Dawn αντιπροσωπεύει μια εξέλιξη των ταξιδιών κρουαζιέρας πολυτελείας. βασίζεται στις καινοτομίες των αδελφών της πλοίων, Silver Moon και Silver Muse, με το Otium το πρωτοποριακό μας νέο πρόγραμμα ευεξίας.

Με το Silver Dawn, επιβεβαιώνουμε τη θέση μας ως ηγέτης στην υπερπολυτελή κρουαζιέρα. Ανυπομονώ να καλωσορίσω τους καλεσμένους μας στο Silver Dawn από την άνοιξη του 2022».

Silver Dawn: Μια εξέλιξη του υπερπολυτελούς ταξιδιού κρουαζιέρας

Το τρίτο πλοίο της σειράς Muse class είναι το τέταρτο πλοίο μακροχρόνιας συνεργασίας της Silversea με την Fincantieri.

Το Silver Dawn είναι αδελφό του Silver Muse, που κατασκευάστηκε στο ναυπηγείο Fincantieri του Sestri Ponente (Γένοβα) και εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας τον Απρίλιο του 2017. Καθώς και του Silver Moon που παραδόθηκε στην Ανκόνα τον Οκτώβριο του 2020.

Το νέο κρουαζιερόπλοιο φιλοξενεί μόλις 596 επισκέπτες σε 298 σουίτες με θέα στον ωκεανό, το 96% των οποίων έχουν ιδιωτική βεράντα. Και έχει αναλογία πληρώματος προς επισκέπτη 1:1,45.

Συνολικά, περισσότερες από 390 εταιρείες συνεισέφεραν στην κατασκευή της Silver Dawn.

Τους μήνες αιχμής, κατά μέσο όρο 1.000 επαγγελματίες εργάζονταν ταυτόχρονα στο πλοίο. Πάνω από 15.000 χαλύβδινες πλάκες κόπηκαν για την κατασκευή του. Εφαρμόστηκαν περίπου 95.500 λίτρα χρώματος και 18 ειδικοί τοποθέτησαν περίπου 1.690.000 μέτρα ηλεκτρικού καλωδίου.

Το πρόγραμμα ευεξίας Otium: Η αυθεντική τέχνη της άνεσης

Με βάση την επιτυχία του καινοτόμου γαστρονομικού προγράμματος της Silversea SALT, το οποίο ξεκίνησε στο Silver Moon, το Silver Dawn παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό νέο πρόγραμμα ευεξίας, το Otium.

Το Otium εμπνέεται από τη χαλαρή φύση του αρχαίου ρωμαϊκού τρόπου ζωής.
Στη ρωμαϊκή κουλτούρα, το Otium ήταν μια χρονική περίοδος αφιερωμένη στον ελεύθερο χρόνο. Οι άνθρωποι έκαναν μπάνιο, συνομιλούσαν, τραγουδούσαν, θεωρούσαν, έπιναν, έτρωγαν και χαλάρωναν.

Αποκλίνοντας από τα υπάρχοντα προγράμματα ευεξίας, το Otium ενθαρρύνει την ισορροπημένη απόλαυση. Την περιποίηση και την ευχαρίστηση έναντι των θυσιών και της καθυστερημένης ικανοποίησης.

Θα προσφέρει στους επισκέπτες ένα εξατομικευμένο, πολυδιάστατο ταξίδι ευεξίας σε όλο το Silver Dawn.
Ξεκινώντας από μερικές από τις πιο ευρύχωρες σουίτες στη θάλασσα. Και συνεχίζοντας με μια επιλεγμένη σειρά περιποιήσεων στο επανασχεδιασμένο σπα κάθε στιγμή της εμπειρίας της κρουαζιέρας.
Το αποτέλεσμα είναι μια αναβάθμιση της μοναδικής προσέγγισης της πολυτέλειας της Silversea.

Ο Steve McCurry φωτογραφίζει το Silver Dawn

Για πρώτη φορά στη λαμπρή καριέρα του, ο παγκοσμίου φήμης φωτογράφος και μακροχρόνιος συνεργάτης της Silversea, Steve McCurry, έβαλε το φακό του σε ένα ναυπηγείο.

Ο McCurry ταξίδεψε στις εγκαταστάσεις Fincantieri στην Τεργέστη για να φωτογραφίσει το Silver Dawn από τις 4 Αυγούστου 2021.

Εκτός από τη φωτογράφιση των εργαζομένων του ναυπηγείου καθώς η Silver Dawn πλησίαζε στην ολοκλήρωση, ο McCurry βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφίσει τον Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο της Silversea, Roberto Martinoli.

«Δεν είχα ξαναδεί πλοίο σε ξηρά αποβάθρα και με γοήτευσε ότι ολόκληρο το πλοίο ακουμπούσε και ισορροπούσε σε μια σειρά από μπλοκ, λέει ο Steve McCurry.

Οι εργάτες ήταν σχολαστικοί σαν να δούλευαν πάνω σε ένα ανεκτίμητο έργο τέχνης. Θυμήθηκα ότι έβλεπα ένα λουλούδι να ανοίγει στην πλήρη ομορφιά του. Η δεξιοτεχνία με την οποία δούλεψαν ήταν εξαιρετική».