Η Singapore Airlines (SIA) θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο που θα δοκιμάσει την εφαρμογή Travel Pass της International Air Transport Association (IATA) για ψηφιακή επαλήθευση υγείας, ξεκινώντας από επιβάτες που ταξιδεύουν από τη Σιγκαπούρη στο Λονδίνο από τις 15 έως τις 28 Μαρτίου 2021.

Αυτό σηματοδοτεί τη δεύτερη φάση των δοκιμών διαδικασίας ψηφιακής επαλήθευσης υγείας της SIA, η οποία βασίζεται στο πλαίσιο του IATA Travel Pass.

Οι επιβάτες με κινητά τηλέφωνα που λειτουργούν στο λειτουργικό σύστημα iOS της Apple θα κληθούν να πραγματοποιήσουν λήψη της εφαρμογής IATA Travel Pass και να δημιουργήσουν ένα ψηφιακό αναγνωριστικό που θα περιλαμβάνει τη φωτογραφία προφίλ και τις πληροφορίες διαβατηρίου τους. Μπορούν επίσης να εισαγάγουν τις πληροφορίες πτήσης τους στην εφαρμογή.

Στη συνέχεια, μπορούν να κάνουν κράτηση για το τεστ Covid-19 πριν από την αναχώρηση σε μία από τις επτά συμμετέχουσες κλινικές στη Σιγκαπούρη μέσω μιας ειδικής διαδικτυακής πύλης. Στη συνέχεια μπορούν να εγγραφούν στην κλινική χρησιμοποιώντας την ψηφιακή ταυτότητα και τις πληροφορίες πτήσης στην εφαρμογή. Θα μπορούν να δουν τα αποτελέσματα των δοκιμών τους, καθώς και την κατάσταση επιβεβαίωσης για πτήση, απευθείας στην εφαρμογή.

Το μητρώο Timatic της IATA θα παρέχει τις πληροφορίες παρασκηνίου σχετικά με τις απαιτήσεις δοκιμών και εισαγωγής Covid-19.

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να δείξουν την επιβεβαιωμένη κατάστασή τους στην εφαρμογή στο προσωπικό του check in στο αεροδρόμιο Changi πριν από την αναχώρηση της πτήσης. Σύμφωνα με τις ισχύουσες απαιτήσεις, θα πρέπει επίσης να φέρουν ένα φυσικό αντίγραφο του υγειονομικού πιστοποιητικού που εκδίδεται από την κλινική όπου έλαβαν το τεστ Covid-19.

Με την ενοποίηση της επαλήθευσης των διαπιστευτηρίων υγείας σε μία εφαρμογή, οι συμμετέχοντες μπορούν να περιμένουν μια ταχύτερη και πιο απρόσκοπτη διαδικασία check-in. Οι συμμετέχοντες θα έχουν πλήρη έλεγχο του τρόπου κοινοποίησης των προσωπικών τους στοιχείων, καθώς τα δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά στο κινητό τηλέφωνο και όχι σε καμία κεντρική βάση δεδομένων. Αυτό είναι κρίσιμο δεδομένης της εξαιρετικά ευαίσθητης φύσης των δεδομένων υγείας.

Εάν είναι επιτυχής, ο πιλότος θα ανοίξει το δρόμο για την ενσωμάτωση ολόκληρης της διαδικασίας ψηφιακής επαλήθευσης υγείας στην εφαρμογή για κινητές συσκευές SingaporeAir από τα μέσα του 2021 περίπου, χρησιμοποιώντας ξανά το πλαίσιο Travel Pass της IATA.

Η SIA θα συνεχίσει να εργάζεται στενά με τους συνεργάτες της στη Σιγκαπούρη και σε όλο τον κόσμο για τη διευκόλυνση αυτών των δοκιμών και για την τελική αποκατάσταση μιας απρόσκοπτης ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους πελάτες της.