Η Singapore Airlines (SIA) έχει γίνει η αεροπορική εταιρεία εκτόξευσης για την ψηφιακή έκδοση της Star Alliance Connection Service.

Η ψηφιακή έκδοση της υπηρεσίας Star Alliance Connection ενσωματώνεται στην εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας της συμμετέχουσας εταιρείας, παρέχοντας ενημερωμένες πληροφορίες μεταφοράς και διαισθητικές υπηρεσίες πλοήγησης μέσω του smartphone του πελάτη σε μεγάλα αεροδρόμια, χωρίς περαιτέρω παρέμβαση.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από την ψηφιακή έκδοση περιλαμβάνουν τη βέλτιστη διαδρομή από την άφιξη έως την πύλη αναχώρησης, καθώς και την απόσταση και τον χρόνο που απαιτείται για να φτάσετε εκεί. Στην περίπτωση κρίσιμων συνδέσεων, οι επιβάτες λαμβάνουν μια ψηφιακή κάρτα γρήγορης σύνδεσης που επιτρέπει την ταχεία διέλευση μέσω ορισμένων σημείων ελέγχου.

Η Star Alliance υιοθέτησε την τεχνολογία Airline Accelerator του Living Map, ειδικού ψηφιακής τοποθεσίας και χαρτογράφησης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου το προηγμένο προϊόν εσωτερικής θέσης παρέχει τα θεμέλια για κάθε προσαρμοσμένη δρομολόγηση πελατών εντός του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου.

Αυτή η αρχική έκδοση επικεντρώνεται στον τερματικό σταθμό London Heathrow Airport (LHR) 2. Οι επιβάτες της SIA που συνδέονται με ή από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία της Star Alliance στο τερματικό θα έχουν πρόσβαση στους χάρτες του αεροδρομίου μέσω της εφαρμογής SingaporeAir για κινητά. Η Star Alliance σχεδιάζει να διαθέσει την ψηφιακή έκδοση της Υπηρεσίας Σύνδεσής της σε πιο αεροδρόμια που απαιτούν μεταφορά για υιοθέτηση από άλλες αεροπορικές εταιρείες μέλη στο μέλλον. Οι χρήστες Android βιώνουν αυτή τη βελτίωση πρώτα και η υλοποίηση για χρήστες iOS θα πραγματοποιηθεί στη συνέχεια.