Οι επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο της Γενεύης μπορούν πλέον να περάσουν από σημεία επαφής self-service κατά το check-in, την παράδοση αποσκευών και την ασφάλεια χάρη στην ψηφιακή τεχνολογία επεξεργασίας επιβατών από τη SITA . Τα νέα σημεία επαφής συμβάλλουν στη μείωση του χρόνου αναμονής και παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία στους επιβάτες που αναζητούν όλο και περισσότερο ψηφιακές ταξιδιωτικές λύσεις.

Οι επιβάτες και το προσωπικό θα επωφεληθούν επίσης σύντομα από την ενισχυμένη απόδοση χάρη στο νέο Σύστημα Λειτουργίας Αεροδρομίου (AOS) του αεροδρομίου της Γενεύης, που επιτρέπει την έξυπνη βελτιστοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών και βελτιώνοντας την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο στους επιβάτες και το προσωπικό σε όλο το αεροδρόμιο.

Αυτή η επένδυση στις νεότερες επιβατικές και επιχειρησιακές τεχνολογίες αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης ανανέωσης του αεροδρομίου της Γενεύης με στόχο την αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών προετοιμάζοντας το αεροδρόμιο για μελλοντικές απαιτήσεις.

Μια βελτιστοποιημένη εμπειρία επιβατών

Η SITA έχει ήδη, τις τελευταίες εβδομάδες, παραδώσει τους σταθμούς ρίψης αποσκευών στις αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa και τις ηλεκτρονικές πύλες προασφάλειας για τη βελτιστοποίηση της πρόσβασης των επιβατών στην ασφάλεια.

Έως το καλοκαίρι του 2023, η SITA θα παραδώσει 15 μονάδες σάρωσης Smart Path και Fly Mini self-bag drop καθώς και 30 κιόσκια Smart Path TS6, τα οποία περιλαμβάνουν λειτουργικότητα πληρωμής.

Αυτή η εμπειρία αυτοεξυπηρέτησης είναι σε θέση να χειριστεί σκι, μια πρώτη φορά για επιβάτες EasyJet που πετούν από τη Γενεύη. Το αεροδρόμιο θα είναι επίσης το πρώτο που θα χρησιμοποιήσει τη λύση πληρωμών κοινής χρήσης της SITA με την πιστοποίηση P2PE (κρυπτογράφηση από σημείο σε σημείο).

Αυτό θα βοηθήσει τους επιβάτες να πληρώσουν εύκολα και με ασφάλεια για πρόσθετες υπηρεσίες, όπως επιπλέον αποσκευές ή επιδόματα σκι, χρησιμοποιώντας μεθόδους ανεπαφικής πληρωμής κατά τη διαδικασία παράδοσης αποσκευών.

Το αρθρωτό περίπτερο SITA TS6 κέρδισε το βραβείο IF Design 2021 για τον κομψό, βιώσιμο και προσαρμοστικό σχεδιασμό του, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί για να ταιριάζει με τον σχεδιασμό της επωνυμίας ενός αεροδρομίου ή μιας αεροπορικής εταιρείας και τις συγκεκριμένες ανάγκες των πελατών. Τα περίπτερα TS6 είναι επίσης βιομετρικά ενεργοποιημένα, επιτρέποντας στο αεροδρόμιο να εισάγει αυτήν τη λειτουργία στο μέλλον.

Μόλις ενεργοποιηθεί η βιομετρική ικανότητα, οι επιβάτες θα μπορούν να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα διάφορα βήματα του ταξιδιού, όπως το check-in και την παράδοση αποσκευών, απλώς σαρώνοντας το πρόσωπό τους σε κάθε σημείο επαφής.

Οι επιβάτες που πετούν σε μεγάλες αποστάσεις μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν τις πύλες επιβίβασης Smart Path της SITA που είναι εγκατεστημένες στην πρόσφατα ανοιχτή East Wing, όπου απλώς σαρώνουν το κινητό τους για να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος, κάνοντας τον έλεγχο της κάρτας επιβίβασης εντελώς άθικτο και αυτοματοποιημένο. Αυτή είναι μια επέκταση της αυτοεξυπηρέτησης που διατίθεται κατά το check-in και αποτελεί μέρος μιας νέας εμπειρίας όπου οι επιβάτες μπορούν να επιβιβαστούν σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων απευθείας από την πύλη χωρίς αλληλεπίδραση με πράκτορα.

Βελτιωμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα

Προσθέτοντας σε αυτά τα υπερσύγχρονα συστήματα επεξεργασίας επιβατών, η SITA πρόκειται να προσφέρει ένα νέο AOS σχεδιασμένο για να εξορθολογίσει περαιτέρω την εμπειρία των επιβατών, να αυξήσει την επιχειρησιακή απόδοση και να εκσυγχρονίσει τη διαχείριση των λειτουργιών του αεροδρομίου.

Ενσωματώνοντας τη διαχείριση των λειτουργιών του αεροδρομίου, την έξυπνη κατανομή πόρων και την ανταλλαγή πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο στο προσωπικό και στο κοινό, το νέο AOS του αεροδρομίου της Γενεύης θα προσφέρει μια ενοποιημένη άποψη του περιβάλλοντος του αεροδρομίου σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Οι ομάδες του αεροδρομίου, των αεροπορικών εταιρειών και της επίγειας εξυπηρέτησης θα έχουν την εξουσία να σχεδιάζουν καλύτερα και να λαμβάνουν έγκαιρες αποφάσεις για να διασφαλίσουν ότι η παρασκηνιακή λειτουργία θα συγχρονίζεται πλήρως με τη βελτιωμένη διαδρομή επιβατών στον τερματικό σταθμό. Το νέο AOS υποστηρίζει τη φιλοδοξία του αεροδρομίου να ευθυγραμμίσει την αποτελεσματικότητα λειτουργίας επιβατών, αποσκευών και αεροσκαφών.