Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Southwest Airlines ανακοίνωσε την 10ετή συμφωνία της με την Amadeus Sky Suite για να συμπεριλάβει την Optym στις λειτουργίες της, προκειμένου να αναβαθμίσει τις δυνατότητες προγραμματισμού της.

Σύμφωνα με τον αερομεταφορέα η νέα τεχνολογία περιλαμβάνει πέντε νέες λύσεις, όπως το SkyMAX για τη βελτιστοποίηση δικτύου, το SkySYM για τη δικτύωση, το SkyPLAN για τη βελτιστοποίηση της συχνότητας και της χωρητικότητας, το SkyCAST για το σχεδιασμό δικτύου και το SkyWORKS για έξυπνη ανάπτυξη του προγράμματος.

Η σουίτα πέντε λύσεων θα παρέχει στην Southwest Airlines την πιο ολοκληρωμένη και προηγμένη τεχνολογία για όλες τις ανάγκες σχεδιασμού, προσομοίωσης, πρόβλεψης και βελτιστοποίησης του δικτύου.
Τα νέα εργαλεία θα επιτρέψουν στη αεροπορική εταιρεία να ενισχύσει την αποδοτικότητα του δικτύου της, το οποίο χειρίζεται πάνω από 4.000 πτήσεις καθημερινά.

Οι Amadeus και Optym είναι σε εταιρική σχέση από το 2016 για την ανάπτυξη και εμπορία της πλήρους σουίτας για αεροπορικές εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα.