Η Thai Airways International Public Company (THAI) δήλωσε κατηγορηματικά ότι η εταιρεία δεν κινδυνεύει να κλείσει, σε αντίθεση με τις ψευδείς ειδήσεις που εμφανίστηκαν τις τελευταίες μέρες στα Μέσα.

Ο Sumeth Damrongchaitham, πρόεδρος της THAI, κάνει λόγο για λανθασμένα μηνύματα που μεταδόθηκαν σε μια συνάντηση με το προσωπικό της THAI. Η συνάντηση όπως διευκρινίζει αποσκοπούσε στην ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σχετικά με την άκρως ανταγωνιστική κατάσταση της αεροπορικής βιομηχανίας και την ανταγωνιστική στάση της THAI στην αγορά.

Με τον ανταγωνισμό στον κλάδο των αερομεταφορών συνεχώς αυξάνεται, ο πρόεδρος της THAI υπογράμμισε τη σημασία και την επείγουσα ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια στη διεξαγωγή των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Το προσωπικό της THAI παροτρύνθηκε να λάβει υπόψη του τις “βαριές αεροπορικές συγκρούσεις” σε όλους τους τομείς των επιχειρήσεων. Όπως τον χαμηλού κόστους ανταγωνισμό των αερομεταφορέων, τις προωθήσεις αεροπορικών ναύλων και τον ανταγωνισμό διαδρομής “cut throat” σε ορισμένες αγορές.