Η εταιρεία φιλοξενίας TIME Hotels, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα αποκαλύψει τις τελευταίες στρατηγικές πρωτοβουλίες της και τη δράση για το κλίμα στους επισκέπτες που συμμετέχουν στο COP28 ΗΑΕ, μεταξύ 30 Νοεμβρίου και 12 Δεκεμβρίου.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από 50 δωμάτια έχουν κρατηθεί για τέσσερις ομάδες αντιπροσώπων που προέρχονται από την περιοχή του Ειρηνικού και Ωκεανού, την Ασία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εκπρόσωποι θα συμμετάσχουν στο COP28 για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην περιβαλλοντική διακυβέρνηση, ανάπτυξη πολιτικής, σχεδιασμό, παρακολούθηση και υποβολή εκθέσεων για βιώσιμα περιβαλλοντικά αποτελέσματα και για να συμβαδίσουν με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη. Επιπλέον, σκοπός είναι η προώθηση της ενσωμάτωσης της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή και της διαχείρισης κινδύνου καταστροφών μέσω της ανάπτυξης ικανοτήτων, στο πλαίσιο μιας προσέγγισης που βασίζεται στο οικοσύστημα.

Η TIME Hotels, η οποία έχει ένα εντυπωσιακό περιβαλλοντικό ιστορικό που χρονολογείται εδώ και μια δεκαετία, θα παρουσιάσει επίσης τις βιώσιμες επιχειρησιακές πρακτικές της – διαρρύθμιση δωματίων, ανέσεις μπάνιου και επισκεπτών και βιώσιμες επιλογές F&B.

«Θα ζητήσουμε από τους αντιπροσώπους μια συνέντευξη σχετικά με τη γνώμη τους για τις πρωτοβουλίες μας και θα ζητήσουμε τη συμβουλή τους για το τι άλλο μπορεί να κάνει η TIME, καθώς και άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της φιλοξενίας, για να μειώσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον», δήλωσε ο Mohamed Awadalla , Διευθύνων Σύμβουλος TIME Hotels.

«Ανάλογα με την έγκρισή τους, βίντεο θα αναρτηθούν στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων μας για να ενημερώσουν τους επισκέπτες πώς μέσω απλών και φθηνών αλλαγών, μπορούμε συλλογικά να κάνουμε πραγματική διαφορά, καθώς αρχίζουν να γίνονται τα σχέδια των ΗΑΕ για καθαρές μηδενικές εκπομπές σχήμα», πρόσθεσε.

Μια πρόσφατη πρωτοβουλία ήταν η συμμετοχή της TIME στην έκθεση Arabian Travel Market του 2023, τον Μάιο. Το εκθεσιακό περίπτερο του TIME κατασκευάστηκε από ανακυκλωμένα υλικά, με τη δομή βαμμένη με βιοαποικοδομήσιμο χρώμα – μια πιο φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση στα χρώματα με βάση τις τοξίνες που χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να διασπαστούν. Ο φωτισμός LED φωτίζει τη βάση, που είναι περισσότερο ενεργειακά αποδοτικό και έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για να ελαχιστοποιηθεί περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα, όλα τα υλικά που απαιτούνται για την κατασκευή του περιπτέρου παραδόθηκαν στον χώρο σε ένα μόνο ταξίδι.

«Το περίπτερο θα επαναχρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές εκδηλώσεις για τα επόμενα τρία χρόνια και τα υλικά θα αποθηκευτούν σε μια βιώσιμη αποθήκη. Οποιαδήποτε υλικά δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν θα μεταφερθούν σε αδειοδοτημένα κέντρα ανακύκλωσης, ώστε το ταξίδι τους να συνεχιστεί αλλού», σχολίασε ο Awadalla.

Άλλες πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν την εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε δύο από τις ιδιοκτησίες του στο Ντουμπάι, ενώνοντας μια πρωτοβουλία «Ανακύκλωση, αναδάσωση, επανάληψη» με την Emirates Environmental Group (EEG), εφαρμόζοντας διάφορες περιβαλλοντικές πολιτικές τους τελευταίους 12 μήνες, όπως ως παρακολούθηση της ποσότητας βενζίνης, ντίζελ και υγραερίου που καταναλώνεται για την παρακολούθηση και τελικά τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Η TIME έχει επίσης μια αυστηρή πολιτική προμήθειας από τοπικούς προμηθευτές, για να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές άνθρακα στο Πεδίο 3 και να συμβάλει στην τοπική οικονομία. Επίσης, έχει καταργήσει με επιτυχία όλα τα πλαστικά μιας χρήσης, οι ανέσεις επισκεπτών και μπάνιου είναι όλες βιοδιασπώμενες, επιπλέον της εισαγωγής του βιοαποδομήσιμου εμφιαλωμένου νερού, σε όλες τις δραστηριότητές της.