Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η Transavia ακυρώνει 240 πτήσεις από το Schiphol μεταξύ 7 Ιουλίου και 14 Αυγούστου λόγω έλλειψης προσωπικού στο αεροδρόμιο. Οι ακυρώσεις επηρεάζουν περισσότερους από 13.000 ταξιδιώτες.

Η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να κλείσει για το 70% των επηρεαζόμενων ταξιδιωτών μια πτήση αντικατάστασης, από άλλο αεροδρόμιο. Τα εισιτήρια του υπόλοιπου 30% έχουν ακυρωθεί.

Η Transavia που συνήθως πετά 55 φορές την ημέρα από το Schiphol, ανακοίνωσε ότι «οι επιβάτες για τους οποίους δεν υπήρχε εναλλακτική θα λάβουν αμέσως επιστροφή των χρημάτων του εισιτηρίου ή μπορούν να αναβάλουν το ταξίδι τους για άλλη στιγμή μεταξύ 28 Αυγούστου 2022 και 23 Μαρτίου 2023».

Ο αερομεταφορέας που είχε ήδη αποφασίσει να πουλήσει ελάχιστο αριθμό εισιτηρίων για το καλοκαίρι, θα ενημερώσει με email σήμερα Τετάρτη 22 Ιουνίου τους επιβάτες που επηρεάζονται.
Η Transavia θα αποφασίσει τον επόμενο μήνα εάν χρειαστούν περαιτέρω ακυρώσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες του Αυγούστου.

Όπως ανέφερε «οι πωλήσεις από τα αεροδρόμια του Αϊντχόβεν, του Ρότερνταμ και των Βρυξελλών θα παραμείνουν ανοιχτές», αν και οι πτήσεις εκεί γεμίζουν τώρα γρήγορα.

«Υπάρχει μια ομάδα που είναι θύματα αυτής της μείωσης της παραγωγικής ικανότητας, δήλωσε ο Marcel de Nooijer διευθύνων σύμβουλος της Transavia.

Αυτό πονάει. Αυτή είναι μια τεράστια απώλεια για τους επιβάτες μας και για την εταιρεία μας.»

Το Schiphol παλεύει με μαζικές μεγάλες ουρές από τις διακοπές του Μαΐου, κυρίως λόγω ελλείψεων προσωπικού στη διαχείριση αποσκευών και την ασφάλεια του αεροδρομίου.

Την περασμένη εβδομάδα, το αεροδρόμιο ανακοίνωσε ότι θα υπήρχαν κατά μέσο όρο 13.500 υπερβολικά πολλοί επιβάτες για να εξυπηρετηθούν τον Ιούλιο και ότι όλα τα προγραμματισμένα αεροπλάνα ήταν εντελώς γεμάτα. Αυτό είναι σχεδόν το 17% των προγραμματισμένων θέσεων ανά ημέρα κατά μέσο όρο.

Όπως και άλλες αεροπορικές εταιρείες, η Transavia έπρεπε να μειώσει τον αριθμό των θέσεων για τους επιβάτες που αναχωρούσαν από το Schiphol τον Ιούλιο.
Η Transavia λαμβάνει ήδη μέτρα για τον Αύγουστο για να «μην κάνει τους ταξιδιώτες να περιμένουν τόσο πολύ».