H Travelport θα χρησιμοποιήσει μια πρόσφατα ανακοινωμένη συνεργασία με τις Amazon Web Services ως μοχλό για το τελευταίο πρόγραμμα επιτάχυνσης για νεοσύστατες επιχειρήσεις.

Η συμφωνία με την AWS για τη διαχείριση του cloud hosting ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.

Το Travelport Accelerator είναι μέρος μιας νέας υπηρεσίας που ονομάζεται Travelport Focus, σχεδιασμένη να επικεντρώνεται στην καινοτομία στη βιομηχανία και η οποία υποστηρίζεται επίσης από το AWS.

Θα έχει ένα πλαίσιο που θα βοηθά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις να επιτελέσουν διάφορες εργασίες στο τέλος της λιανικής καινοτομίας στον τομέα των ταξιδιών, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας δεδομένων και της εξατομίκευσης.

Ο τομέας για τις δέκα νεοσύστατες εταιρείες που έγιναν δεκτές να ενταχθούν στο πρώτο κύμα θα επικεντρωθεί στο ψηφιακό μάρκετινγκ, με στόχο την “εισαγωγή τεχνολογίας ψηφιακού μάρκετινγκ αιχμής για τις ταξιδιωτικές εταιρείες, η οποία χρησιμοποιεί συμπεριφορικά και δημογραφικά δεδομένα ταξιδιωτών για να προσφέρει εξαιρετικά στοχευμένα και εξατομικευμένα, προσφορές σε πραγματικό χρόνο στους πελάτες ».

Οι κριτές των American Express Global Business Travel, Internova Travel Group, Direct Travel και Christopherson Business Travel θα επιλέξουν τρεις από τις δέκα νεοσύστατες εταιρείες για να προχωρήσουν με τις ιδέες τους.

Το AWS θα παρέχει έως και 100.000 $ σε πιστώσεις φιλοξενίας και η Travelport θα δώσει στις νεοσύστατες εταιρείες πρόσβαση στο GDS.

Αυτή είναι η δεύτερη προσπάθεια της Travelport να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης για νεοσύστατες επιχειρήσεις. Το πρώτο κυκλοφόρησε το 2015, γνωστό ως Travelport Labs.

Εδρεύει στο Ντένβερ των ΗΠΑ, με αποστολή να καθοδηγεί κάθε νεοσύστατη εταιρεία μέσω μιας σειράς έργων, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής τους σε τεχνολογικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των API των Travelport) και συνεργατών που θα βοηθούσαν στην ανάπτυξή τους.

Μερικές από τις νεοσύστατες εταιρείες που πέρασαν από το έργο έλαβαν έναν κύκλο αξίας $ 30,000, αλλά η Travelport δεν πήρε μετοχές στις επιχειρήσεις.

Τα εργαστήρια τελικά έκλεισαν το 2018, μετά από πέντε εισαγωγές νέων επιχειρήσεων, με την εταιρεία να λέει ότι θα επικεντρωθεί σε “ευκαιρίες καινοτομίας που παρουσιάστηκαν από τις σχέσεις μας με τους βασικούς στρατηγικούς εταίρους τεχνολογίας μας, όπως η TCS, η Microsoft και η IBM”.