Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η TUI ολοκλήρωσε μια αύξηση κεφαλαίου 1,8 δις ευρώ για να βοηθήσει στην αποπληρωμή της γερμανικής κρατικής βοήθειας που έλαβε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή της κρατικής ενίσχυσης που παρέχεται από το γερμανικό ταμείο οικονομικής σταθεροποίησης του WSF και για μια «σημαντική μείωση» της πίστωσης που λαμβάνεται από τη γερμανική κρατική τράπεζα KfW.

Το σχέδιο άντλησης κεφαλαίων ανακοινώθηκε τον Μάρτιο και θα δει το μετοχικό κεφάλαιο του ευρωπαϊκού ταξιδιωτικού ομίλου να αυξάνεται ονομαστικά κατά περίπου 329 εκατ. ευρώ σε περίπου 507 εκατ. ευρώ.

«Όπως ανακοινώθηκε, θα αποπληρώσουμε τη βοήθεια που λάβαμε από το WSF στο ακέραιο, συμπεριλαμβανομένων των τόκων, από τα έσοδα της αύξησης κεφαλαίου, δήλωσε ο Sebastian Ebel, διευθύνων σύμβουλος της TUI.

Μειώνουμε το χρέος και το κόστος των τόκων μας και η TUI θα έχει καλή δομή ισολογισμού. Τώρα επικεντρωνόμαστε στην κερδοφόρα ανάπτυξη και στη βελτιωμένη κερδοφορία».

Το WSF θα λάβει συνολικά περίπου 750 εκατομμύρια ευρώ. Ο όμιλος θα αποπληρώσει επίσης υπάρχουσες αναλήψεις στο πλαίσιο των πιστωτικών ορίων ύψους περίπου 1 δις ευρώ.

Η πιστωτική γραμμή KfW ύψους 2,1 δις ευρώ επί του παρόντος που δεν θα τραβηχτεί στη συνέχεια θα μειωθεί κατά το ίδιο ποσό, ανέφερε η εταιρεία.