Μια αποκλειστικά “γυναικεία” πτήση Tui με πιλότους, πλήρωμα καμπίνας, εκπροσώπους πελατών αεροδρομίου, συντονιστές λειτουργίας σταθμών και επίγειες επιχειρήσεις αναχώρησε από το Gatwick για την Τενερίφη σήμερα το πρωί για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην πτήση διαβάστηκε ανακοίνωση, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η πτήση Gatwick ήταν μία από τις πέντε πτήσεις Tui με πλήρωμα γυναικών αποκλειστικά, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων του Ανόβερου, των Βρυξελλών Zaventem, του Ρότερνταμ της Χάγης και του Γκέτεμποργκ Landvetter, με προορισμό την Τενερίφη, τη Λας Πάλμας και τη Γκραν Κανάρια.

Η Dawn Wilson, Chief Operations Officer της Tui Airline, δήλωσε: «Σήμερα ήταν μια φανταστική ευκαιρία να γιορτάσουμε και να αναγνωρίσουμε τις γυναίκες υπαλλήλους στις αεροπορικές μας εταιρείες.

«Το πλήρωμα και η ομάδα επιχειρήσεων μας υπερβαίνουν τα πάντα για να προσφέρουν στους πελάτες μας αξέχαστες εμπειρίες, και ενώ μια πτήση αποκλειστικά γυναικών στις μέρες μας είναι περισσότερο συνηθισμένη, είναι η πρώτη φορά που σηματοδοτούμε την περίσταση σε όλες τις αγορές μας και συμμετέχουμε επίσης επίγειους υπαλλήλους.

«Εντάχθηκα στην Tui ως πλήρωμα καμπίνας το 1988, μετακομίζοντας σε πολλούς ανώτερους ρόλους μέσα στην Tui, και έχω βιώσει τόσες πολλές θετικές αλλαγές κατά τη διάρκεια αυτών των ετών, ιδιαίτερα την πρόοδο που έχουμε σημειώσει στην κατάρριψη των στερεοτύπων φύλου, στους παραδοσιακά ανδροκρατούμενους ρόλους όπως πιλότοι, μηχανικοί και επιχειρήσεις.

«Είμαι περήφανος που πάντα αναγνωρίζαμε και εκτιμούσαμε τις γυναίκες στον οργανισμό μας και είναι απόδειξη αυτού ότι τώρα υπάρχουν ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για γυναίκες συναδέλφους».

Γυναικείο πλήρωμα της TUI

Ο Marine Larkin ήταν μεταξύ του πληρώματος καμπίνας στην πτήση του Gatwick και εργάστηκε στο Tui για 19 χρόνια.

Είπε: «Ήταν πραγματική τιμή να εκπροσωπώ όλες τις γυναίκες που εργάζονται στην Tui. Έχουμε πραγματικά μια απίστευτη γυναίκα όλων των ηλικιών και από πολλές διαφορετικές κουλτούρες.

«Σε κάθε γυναίκα που σκέφτεται να κάνει καριέρα στην αεροπορία, θα έλεγα απλώς να το κάνει, καθώς βοηθά στην οικοδόμηση ανθεκτικότητας, αυτοπεποίθησης και χαρακτήρα».